skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Kulldrift kan bli historie

Det statlige gruveselskapet Store Norske på Svalbard ber Miljøverndepartementet sikre at det fortsatt blir norsk kulldrift på Svalbard. Striden står om øvre Reindalen, som Direktoratet for Naturforvaltning vil at miljøvernminister Børge Brende freder.

Publisert 18.09.2003 07:18. Oppdatert 14.10.2003 08:21.
Blir øvre Reindalen fredet, vil norsk kulldrift på Svalbard være historie om få år, sier administrerende direktør Robert Hermansen i Store Norske. Han har derfor sendt et brev til Miljøverndepartementet for å be om et snarlig møte.

Robert Hermansen

Regjeringa avgjør

Spørsmålet om vern skal snart opp i regjeringa. Det er en beinhard kamp om framtida for norsk kulldrift som nå utkjempes. Både sysselmannen og lokale myndigheter på Svalbard vil at det fortsatt skal kunne drives kullvirksomhet i Reindalen. Her er det påvist 27 millioner tonn utvinnbart kull. Nå setter Hermansen sin lit til miljøvernminister Børge Brende. Hvis ikke må norsk kulldrift avvikles i løpet av en 8-10 års periode. Det skjer samtidig som russerne planlegger ei ny kullgruve. Derfor ligger det mye utenrikspolitikk i denne saka, sier Hermansen.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no