skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Kriseteamene blir brukt

Flere av de som kom hjem fra de flodbølgerammede områdene har brukt de kommunale beredskapsgruppene. De fleste trenger psykisk førstehjelp, sier kommuneoverlegen i Tromsø.

Av Bernt Olsen. Publisert 03.01.2005 08:38. Oppdatert 05.01.2005 16:05.
I Tromsø er det en hjelpegruppe på flyplassen, og så langt har de registrert 43 hjemvendte, som har landet i Tromsø. Av disse har 11 personer tatt kontakt med hjelpegruppen, på vegne av seg selv og flere, det forteller kommuneoverlege Anne Helen Hansen.

- Det har vært nyttig at vi har vært på flyplassen, selv om ikke alle har tatt kontakt. For de vet at vi fins, og kan ta kontakt i ettertid.

Mental hjelp

- Folk trenger først og fremst mental, psykisk førstehjelp, sier Hansen til NRK. De ønsker å snakke om dette, og spør fagfolkene hvordan de skal gå frem. Vi får også mange spørsmål om hvordan folk skal snakke med ungene sine om dette.

- Hvordan behover for hjelp blir fremover er vanskelig å si. Vi vet ikke hvordan ting kommer til å gå, men det er ikke uvanlig at slike opplevelser, som noen har vært utsatt for, velter opp igjen etter en stund. Da er helsetjenesten der, langt utover den akutte fasen.

Snakker med barna

En rekke skoler og barnehager har laget egne opplegg for å hjelpe barn å bearbeide inntrykk etter flodbølgekatastrofen.

Kommunalråd Ivar Sæther i Tromsø sier ansatte på skoler og i barnehager bør være forberedt på å snakke med ungene om katastrofen. Endel barnehager og skoler kommer også til å ha elever som er direkte rammet av katastrofen, sier Sæther til NRK.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no