skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
Bråket i Redningsselskapet:

- Også styret må gå

Det er uro i Redningselskapet. Nå fremmes det mistillitsforslag mot styret. Her er redningsskøyta
Det er uro i Redningselskapet. Nå fremmes det mistillitsforslag mot styret. Her er redningsskøyta "Ulabrand". (Foto: NSSR)
Distriktsstyreleder Kjell Pedersen i Finnmark vil fremme mistillitsforslag mot styret i Redningsselskapet.

Av Torgeir Skeie. Publisert 05.10.2005 14:56. Oppdatert 05.10.2005 15:19.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Både sentralstyret og landsrådet i Redningsselskapet holder ekstraordinære møter torsdag for å diskutere den tilspissede situasjonen i Redningsselskapet.
Kjell Pedersen ser med forferdelse på det som skjer i organisasjonen. Han mener den ramsalte kritikken fra Datatilsynet om snokingen i ansattes e-poster ikke bare rammer generalsekretær Monica Kristensen Solås og styreleder Magnus Stangeland.

Stilltiende

– Sentralstyret har vært informert og har stilltiende godtatt det som skjedde. Min tillit til dem er borte. De bør stille sine plasser til disposisjon. Hvis ikke, vil jeg fremme forslag om mistillit i morgen torsdag, sier Kjell Pedersen til NTB.

Pedersen får helhjertet støtte fra kollega Jorunn Nilsen i Troms. Distriktsstyrelederne i Trøndelag, Møre og Romsdal, Agder og Sogn og Fjordane ønsker ikke å si noe til NTB om saken før den kommer opp.

Distriktssekretær Harald Adolfsen i Nordland varsler ifølge NRK at han vil støtte den sittende ledelsen.

Heksejakt

Knallhard kritikk fra Troms og Finnmark og tause distriktsledere i sør var også mønsteret foran det ekstraordinære landsmøtet i Redningsselskapet tidligere i sommer der Troms og Finnmark ble stående alene i sin mistillit til Monica Kristensen.

– De øvrige distriktsstyrene har ikke vært utsatt for det samme som oss – en regelrett heksejakt mot en sterk regionleder. Jeg håper ikke vi blir stående alene også denne gangen fordi saken nå står om tilliten til redningsarbeidet, sier distriktsstyreleder Jorunn Nilsen i Troms til NTB.

Usannheter

Styreleder Arild Lysø i Trøndelag vil ikke flagge noen mening om torsdagens møter, der det blant annet skal konstitueres en ny generalsekretær under sykefraværet til Monica Kristensen Solås. Men også han mener denne saken er svært alvorlig for den frivillige organisasjonen.

– Det svirrer mange usannheter om Monica Kristensen Solås. Men alle må vite at hun ikke har gjort noe annet enn det hun er bedt om av landsmøtet. Dessverre dreier striden seg om personalsaker. Vi blir dermed forhindret i å kunne korrigere det misvisende bildet denne saken får i mediene, sier Lysø til NTB.

Han understreker at lokalforeningene i Trøndelag fungerer som de skal.

– Vi har det greit og rolig og fortsetter vårt arbeide uten at noen er misfornøyde, sier Lysø.

Kystkultur

Alf Nerland som er den fremste tillitsvalgte i Møre og Romsdal, vil først avholde møtene torsdag før han har en offentlig mening om saken.

– Men det som skjer nå er meget alvorlig for Redningsselskapet. Vi er en organisasjon som er avhengig av godvilje. Vi tar vare på en kystkultur som er avhengig av at frivillige og givere har tillit til oss, sier Nerland til NTB.

Verken Tove-Laila Johannesen i Agder eller Henry Indrebø i Sogn og Fjordane ønsker å si noe om saken. Men begge understreker at de konfererer med sine lokale styrer før de flagger noe på det ekstraordinære landsrådsmøtet torsdag. (©NTB)

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no