Hopp til innhold

På turné til Kina

TrondheimSolistene lover blant annet kinesisk kampsport når de drar på turné i Kina i mai og juni.

Trondheimssolistene

TrondheimSolistene turnerer Kina i mai og juni.

Foto: Trondheimssolistene.no

Hovedkonsertene finner sted i Shanghai, Chongqing og Beijing.

World EXPO

På turnéen vil de spille musikk av Edvard Grieg, Tan Dun og tradisjonell skandinavisk musikk.

TrondheimSolistene er grunnpilaren i kulturprogrammet under Norges dag på EXPO 2010 World i Shanghai 28. mai.

– Vi har store forventninger til Kina-turnéen. VI har vært i Kina før og det ga mersmak. Spesielt artig er det at vi har fått være med på å bygge opp kulturprogrammet for Norges dag, sier daglig leder for TrondheimSolistene, Steinar Larsen, til nrk.no

Klassisk og kampsport

TrondheimSolistene spiller sammen med Secret Garden, Sissel Kyrkjebø og Eldbjørg Hemsing. Sistnevnte skal være solist i en av Kinas mest kjente komponister, Tan Dun, sin fiolinkonsert «The Love». Orkesteret blir også flankert av dansegruppen Frikar som for anledningen danser sammen med en kinesisk wushu-gruppe, som er en type kinesisk kampsport.

– Dette blir lagt merke til i Kina, sier Larsen.

Orkestret reiser deretter til Chongqing og turneen avsluttes med en konsert i Beijing University Concert Hall i regi av orkestrets hovedsamarbeidspartner Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Kyrkjebø og Gullvåg

Solister er blant andre Sissel Kyrkjebø og Emilia Amper. I tillegg spiller TrondheimSolistene konserter i Hangzhou og Sozhou under utstillingsåpninger til maleren Håkon Gullvåg, som orkestret har et nært samarbeid med.

TrondheimSolistene spiller også på en rekke arrangementer i regi av NTNU, Sør-Trøndelag fylkeskommune og den norske regjeringen.

– Vi ønsker alltid å gjøre noe ekstra ut av våre internasjonale konserter som kan gi en merverdi for våre samarbeidspartnere NTNU og Statoil, sier Larsen.

På turneen lanserer orkesteret sin nye CD/Blu-ray In Folk Style med verker av Edvard Grieg og nordisk folkemusikk. In Folk Style er oppfølgeren til orkestrets Divertimenti, som ble tre ganger Grammy-nominert.

– Divertimenti solgte en del i Kina og vi vet at musikkanmeldere fra Beijing kommer på konserten. Dette blir spennende, sier Larsen til nrk.no.

Solister på den nye plata er folkemusikerne Emilia Amper og Gjermund Larsen. Amper er også med orkestret på turneen i Kina.

– Vi gleder oss veldig til denne turen. Musikerne er svært ivrige, forteller Larsen.

TrondheimSolistene beæret over Kinabesøk.

Trondheimssolistene og Sissel Kyrkjebø

Sissel Kyrkjebø sang med TrondheimSolistene i 2007. Nå står de igjen sammen på scenen i Kina.

Foto: Kåre Riibe Ramskjelll / NRK