Hopp til innhold

Bilen til vitne beskutt med hagle

Politiet frykter for sikkerheten til et av vitnene i saken mot den antatte Hells Angels-lederen.

Rettssak mot antatt HA-leder

Rettsak mot antatt HA-leder.

Foto: Elisabeth Skarrud / NRK

Politiet i Trondheim har iverksatt flere sikkerhetstiltak rundt et vitne som skal forklare seg i den pågående rettssaken mot den antatte Hells Angels-lederen, etter at bilen til vitnet er beskutt, skriver Adresseavisen.


Politiet knytter hendelsen opp mot at vitnet skal forklare seg i rettssaken onsdag.

Det er nå iverksatt flere sikkerhetstiltak rundt vitnet, som ifølge avisen også går med voldsalarm.

Henger sammen med rettssaken

– Ut ifra de samlede opplysningene mener vi dette kan settes i sammenheng med at vedkommende skal forklare seg, sier politiinspektør Jarle Wikdahl til Adresseavisen. At bilen til vitnet var blitt beskutt, ble oppdaget mandag.

Vitnet skal etter planen forklare seg mot den antatte lederen for Hells Angels (HA) i Norge, Leif Ivar Kristiansen (51).

51-åringen er en av de fem tiltalte i straffesaken i Sør-Trøndelag tingrett og er blant annet tiltalt for å ha sendt en angivelig pengeinnkrever på døra til vitnet. Dette har han nektet for.

Nekter for innblanding

Oppslaget i Adresseavisen fikk også oppmerksomhet i Trondheim tingrett, der saken mot Leif Ivar Kristiansen og fire andre medtiltalte i hasjsaken pågår.

Da retten åpnet tirsdag ba Leif Ivar Kristiansens forsvarer Morten Furuholmen om at hans klient kunne få si noen ord om forsida på dagens Adresseavis.

-–Jeg tar avstand fra beskyldningene som fremsettes i den saken. At dette skal ha noe med meg å gjøre,sa Leif Ivar Kristiansen til retten.

–Jeg føler det som en stor belastning, og jeg setter min fulle lit til at politiet løser denne saken her.

Ikke skremt

Sporene på bilpanseret kan tyde på at det er blitt skutt på kloss hold, og en nabo sier han våknet ved 01-tiden natt til mandag av et høyt smell.

Det mannlige vitnet sier til avisen at han kommer til å forklare seg som planlagt i retten, og ikke vil kommentere saken ytterligere før dette er gjort.

–Jeg lar meg ikke skremme, sier mannen til Adresseavisen.

Wikdahl vil ikke utdype nærmere hva slag sikkerhetstiltak politiet har rundt mannen, men sier politiet ser alvorlig på hendelsen som skjedde i et boligområde i Trondheim.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.