Hopp til innhold

Forventninger til ny RBK-spiller

Tsjekkias mest lovende spiller, Borek Dockal, blir ny spiller for Rosenborg. - En spiller som vil forsterke laget, sier sportsleder Erik Hoftun.

Borec Dockal.

Stjerne-spilleren Borek Dockal kan bli spilleklar for Rosenborg til kampen mot Molde søndag.

Foto: Rosenborg ballklubb

Rosenborg og Slovan Liberec er enige om en overgang for Borek Dockal, skriver Rosenborg Ballklubb.

Allerede søndag kan han være spilleklar for Rosenborg mot Molde.

Har imponert

Han er 22 år gammel og imponerte senest i U21-EM i Danmark. der han var kaptein for Tsjekkias lag. Han kan spille både kant og sentralt på midtbanen.

Rosenborg Ballklubb skriver på sin nettutgave at Borek vil fullføre sin overgang til Rosenborg torsdag.

- Vi er veldig fornøyde. Dockal har en meget god pasning- og innleggsfot. Han har god løpskraft og kan minne litt om Marek Sapara i stilen, sier Erik Hoftun på telefon fra Tsjekkia.

Kommer til Trondheim

Dockal blir med charterflyet tilbake til Trondheim på torsdag hvor han skal gjennomføre en medisinsk test og fullføre en personlig avtale.

Rosenborgs talentspeider Stig Torbjørnsen har fulgt Dockal gjennom mange år.

- Han har først og fremst en veldig god innleggsfot. En Marek Sapara eller David Beckham light, om du vil. Det er selve varemerket hans. I tillegg har han veldig god pasningskvalitet, er klok i valgene han gjør på banen og har løpskraft, forteller han til nettutgaven til Rosenborg Ballklubb.

Borek Dockal har spilt en rekke aldersbestemte landskamper for Tsjekkia og har spilt for Slavia Praha, SK Kladno, Konyaspor og senest Slovan Liberec.

Rosenborg vurderer å kjøpe flere nye spillere før overgangsvinduet stenger 31.august.