Hopp til innhold

Her eksploderer en av gassflaskene

Flere gassflasker eksploderte under storbrannen i et industribygg i Hokksund i morges. Stig Wang Johansen filmet en av de kraftige eksplosjonene.

Se eksplosjonen her. Video: Stig Wang Johansen

Se video: Stig Wang Johansen filmet en av eksplosjonene under storbrannen i Hokksund i morgen.

Det var ved 02.30-tiden at politi og brannvesen fikk melding om storbrannen i Semsveien i Hokksund.

Brann i industribygg i Hokksund

Den kraftige brannen var synlig på lang avstand.

Foto: Knut Skyllingstad / NRK

Nærmere 80 personer ble evakuert i natt, men kunne flytte tilbake ved 07-tiden.

Det var lenge stor eksplosjonsfare på stedet. 45 gassflasker i et lager stod alle i fare for å eksplodere, og noen av gikk også i lufta.

– Varmen stod mot oss da jeg filmet. Det var helt tilfeldig at det eksploderte akkurat da jeg filmet. Eksplosjonen gjorde at vi ble blåst bakover, sier Stig Wang Johansen til NRK.no.

Som å skru på en bryter

Brannen utviklet seg veldig raskt i bygningskomplekset, som er over 220 meter lang og mellom 80 og 100 meter i bredden.

– Det var som å skru på en bryter. Hele bygget ble overtent etter kort tid, forteller operasjonsleder Tor Stein Hagen i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Politiet betegnet lenge et område på 300 meter rundt brannstedet som farlig.

Stor industribrann i Hokksund

Se video: Stor industribrann i Hokksund

Tenker på dem som er rammet

Stig Wang Johansen jobber selv i en av bedriftene som er rammet, Alternativ Bil. Han og de andre kollegene ble vekket før klokken 03 i natt. Et kvarter senere var de på plass.

– Vi startet evakuering umiddelbart, og fikk reddet ut åtte mopedbiler. Til slutt ble det så varmt at vi måtte forlate arbeidsplassen. Da kom også brannvesenet og sa at vi måtte komme oss unna, sier Johansen.

Alternativ Bil er en av mange bedrifter som leier lokaler i Eiker Næringspark. Eksplosjonen som Stig Wang Johansen filmet fant sted kun ti meter fra butikken deres.

– Vi vet at det er vannskader hos oss, og at deler av bygget vi holder til i, er skadd som følge av brannen. Vi håper at avdelingen vår fortsatt består, men har samtidig stor medfølelse for de andre bedriftene som er rammet.

200 arbeidsplasser rammet

Ordfører i Øvre Eiker Ann Sire Fjerdingstad sier at dette rammer kommunen hardt.

– Det er 200 arbeidsplasser på dette området. Jeg har vært ved branntomta i morges. Den største bygningen er totalt nedbrent. Fortsatt er det enkelte bygg som er intakte, men de kan likevel være røyk- og vannskadet slik at de ikke vil kunne brukes, sier Fjerdingstad til Dagbladet.

Hun forteller også at kommunen har satt i gang strakstiltak, blant annet har de allerede opprettet kontakt med NAV.