Hopp til innhold

- Hva vil du med oss i fremtiden?

Spørsmålet kommer fra rektor ved høyskolen i Vestfold til ordføreren i Horten.

Kampen om plasseringen av en ny jernbanestasjon i Horten fortsetter.

Høyskolen i Vestfold er ikke fornøyd dersom en ny jernbanestasjon plasseres på Skoppum, hvor den også ligger i dag. De vil ha en ny stasjon mye nærmere skolen.

- Bakkenteigen bedre enn Skoppum

Høyskolen i Vestfold ved rektor Halvor Austenå syntes noen av argumentene for at jernbanestasjonen skal legges til Skoppum var litt pussig, så han hyret inn analysefirmaet, Vista Analyse AS til å undersøke om de ville finne andre argumenter på hvor en ny stasjon skal ligge.

- Det kan gjøres andre kvalifiserte vurderinger på hva trafikkgrunnlaget egentlig blir, som gjør at en stasjon på Bakkenteigen blir viktigere og mer samfunnsøkonomisk gunstig enn det kom frem i den opprinnelige konsekvensutredningen, sier Halvor Austenå. 

Han tror det blir lettere å få studenter fra andre fylker, spesielt fra Buskerud, Telemark og Oslo, med en stasjon på Bakkenteigen. En regionutbygging, mener Austenå.

- Det beste for Horten ville nok vært en stasjon i Horten sentrum, men Bakkenteigen er uansnett et bedre alternativ en Skoppum, sier Austenå.

Vedtas på  nyåret

Ordfører i Horten, Nils Henning Hontvedt, tror det trasévalget kommunestyret har gjort er det beste for Horten kommunes befolkning, samlet sett.

- Jeg tror Austenå og jeg tenker veldig likt. Horten er godt tjent med å ha høyskolen her. Det vi ikke er enige om er trasévalget. Vi mener at det valget som er tatt er godt, også for høyskolen. Stasjonen flyttes jo fra Skoppum, østover og sørover, med bedre tilgjengelighet, bedre parkering og bedret tilrettelegging i forhold til den nye riksveien som kommer om et par år, sier ordføreren.  

Han mener rapporten fra Vista Analyse blir tynn og at den ikke tar hensyn til de store endringene i infrastrukturen som er planlagt frem til 2015.

Kommunen skal veda det endelige trasévalget på nyåret.