Hopp til innhold

Tre til sykehus etter tribunebråk

Det gikk hett for seg på tribunen, da Stjernen møtte Vålerenga lørdag. Rundt 40 supportere fra lagene braket sammen.

Illustrasjonsbilde
Foto: Håkon Morsvol Larsen / Scanpix

Det var halvveis ut i midtperioden at Stjernens supportere "Red Beavers" braket sammen med Vålerengas supportere.

Rundt 40 supportere fra lagene gikk løs på hverandre på den delen av tribunen i Stjernehallen, der VIF-supporterne hadde tilhold.

 

Tre skadet

Slagsmålet varte i et par minutter, og i følge politiet ble tre Vålerenga-supportere skadet.

Åtte  polititjenestemenn fikk roet gemytttene.

- Dette er en vanskelig sak å få oversikt over, og vi har så langt ikke pågrepet noen. Hva politiet gjør for å følge saken opp overfor de involverte og klubben, er på nåværende tidspunkt ikke avklart, sier operasjonsleder Sigrun Mørkeset i Østfold politidistrikt til NRK.

Dårlig vakthold

Flere supportere Fredriksstad Blad har vært i kontakt med er kritiske til manglende vakthold i Stjernehallen.

– Helt håpløst, sier en VIF-supporter som ønsker å forbli anonym. Vedkommende hadde fått seg en solid trøkk, men takket nei til å bli med ambulansen.

Arrangementsansvarlig Marion Marqvardsen innrømmer overfor  Fredriksstad Blad at det var færre vakter i hallen enn de 30 det pleier å være.

Kan vente reaksjoner

– En meget uheldig hendelse. Nå vet jeg fortsatt ikke detaljene rundt det som skjedde, men uansett må vi ta dette alvorlig, sier Stjernen-direktør Svein Hansen til Fredriksstad Blad.

Han sier at dersom lørdagskampene får slikt utfall som denne gangen, vil klubben vurdere å kutte dem ut, og han utelukker ikke reaksjoner verken overfor bråkmakerne i ishallen lørdag eller at klubben kan få straff fra forbundet.

– Det må vi vurdere når alle fakta er på bordet. Det er for tidlig å si noe om dette allerede nå, forklarer Stjernen-direktøren.  

Stjernen tapte kampen på straffeslag etter sudden death.