Hopp til innhold

Se bildene fra ransakingen

I tillegg til at Morgan Andersen og Bjørn Jensen ble pågrepet av politiet, ble det også utført en razzia i FFKs lokaler i dag tidlig.

I dag morges klokken 0830 møtte politiet opp på Fredrikstad stadion etter at de hadde innhentet kjennelse fra tingretten om ransaking av Fredrikstad Fotballklubb og FFK Sport AS.

Les også: Morgan Andersen er pågrepet

Vil fremdeles ikke bekrefte

Samtidig ble tidligere sportsdirektør Morgan Andersen og tidligere styreleder Bjørn Jensen pågrepet av politiet, Politiet vil ikke bekrefte at det er dem, men NRK.no har fått det bekreftet andre steder.

– Det var en samlet vurdering av de opplysninger som er innkommet og sammenholdt, sier Kaare Solvoll, politiadvokat ved Østfold politidistrikt om bakgrunnen for pågripelsene og razziaen.

Begge var sentrale da kontrakten med Rajo Piiroja ble inngått.

Kan bli flere pågripelser

Ransakingen er avsluttet, og politiet skal nå gjennomgå de beslag som er gjort. Politiet vurderer ytterligere etterforskningsskritt i saken.

– Vi kan ikke utelukke flere pågripelser, men slik saken står nå er ikke dette planlagt.

Mediesjef i Fredrikstad, Thomas Torjusen sier at klubben har bistått politiet i arbeidet med å gå igjennom arkivmaterialet de har liggende på stadion.

Gikk gjennom datamaskiner

Samtlige bærbare og stasjonære maskiner ble gjennomgått og politiet valgte å ta med noen for å trekke ut mer data av dem og kopiere diskene.

I tillegg har de speilet FFKs servere slik at de har sikret seg kopier av dette også.

Politiet informerte klubbleder Svein Johannessen og konstituert daglig leder på telefon rett før de ankom. Deretter ble alle ansatte samlet i Klubbhuset og informert om hva som skulle skje.

De ansatte ventet i klubbhuset mens politiet gikk gjennom avtalearkiv og regnskapsdata samt klubbens tekniske plattform for å sikre seg elektronisk grunnlagsmateriell.