Hopp til innhold

StatoilHydro flytter til Fornebu

StatoilHydro vil flytte sine 2000 Oslo-ansatte til nye lokaler på Fornebu. Kontorene skal være klare allerede i 2012.

StatoilHydros nye kontorer på Fornebu
Foto: a-lab

- Kontoret for våre ansatte i Oslo-området, har vi nå besluttet å inngå en leieavtale for, på Fornebu, bekrefter informasjonsdirektør i StatoilHydro Ola Morten Aanestad.

Trosser finanskrisen

Det er IT Fornebu som vil være byggherre, og kontoret skal etter planen stå ferdig høsten 2012.

Det betyr at selskapet trosser finanskrisen, og likevel satser på nytt kontor i Oslo.

LES: StatoilHydro kan droppe Oslo

- Vi har gjort en totalvurdering av dette byggeprosjektet, og vi ser at vi kommer gunstigere ut av dette økonomisk, ved å inngå en leieavtale på dette arealet, enn det å fortsette å leie på de områdene vi nå har våre ansatte, sier Aanestad.

Ola Morten Aanestad

StatoilHydro vil stille seg bak kravet om bane til Fornebu, sier informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad.

Foto: Trond A. Isaksen/StatoilHydro / Trond A Isaksen

IT Fornebu mener StatoilHydros beslutning vil gi et løft for både Fornebu og hele Oslo-regionen.

- Det er en stor utfordring og en stor glede, sier Administrerende direktør, Erik Løfsnes.

Stiller seg bak bane

Lenge sto valget mellom Fornebu og Filipstad , men nå er det endelig avgjort. StatoilHydro mener de har gjort et godt valg.

- Det er et veldig spennende prosjekt arkitektonisk, en god miljøløsning i forhold til energieffektivitet. Så er det jo et område med andre store bedrifter i og utenfor vår bransje, som er fremtidsrettet, sier Aanestad.

Omlag 2000 medarbeidere skal flytte fra kontorene på Majorstua og Vækerø, og inn i det nye bygget. Da vil gode kollektivløsninger være viktig, og selskapet stiller seg nå bak planene om en ny bane til Fornebu.

- Det å ha gode kollektivløsninger inn mot Fornebu vil være viktig for oss. De er ikke dårlige slik de er i dag, med buss, men vi vil sammen med andre bedrifter i området stille oss bak ønsket om bane, sier Aanestad.

IT Fornebu håper StatoilHydros tilstedeværelse vil styrke kravet om bane.

- Nå håper jeg politikerne som i mange år har snakket høyt i fine festtaler og politiske innlegg om satsing på kollektivtrafikken, vil kjenne sin besøkelsestid og fatte de endelige beslutningene, slik at vi kan få en baneløsning som er innregulert de siste ti årene, sier Løfnes til NRK.