Hopp til innhold

- Lek med ild forårsaket brann

Politiet tror lek med ild er årsaken til skolebrannen i Oppegård. Fire gutter sitter onsdag i avhør.

Tårnåsen
Foto: Knut Martin Løken

Politiet regner med at uforsiktig lek med ild er årsaken til at den østlige fløyen av Tårnåsen skole i Oppegård i Akershus ble totalskadd i en brann natt til onsdag.

LES: Politiet tror skolebrann er påsatt

LES: - Helt forferdelig

– Et skrekkeksempel

Det er den eldste delen av skolen, bygd i 1973, som er blitt flammenes rov. Alle undervisningslokalene til skolen ligger i denne fløyen og er dermed ødelagt.

– Vi har reddet den nyeste fløyen der administrasjonen holder hus, samt gymsalen, sier brannsjef Dag Christian Holte i Nordre Follo brannvesen til NTB.

Fire gutter i alderen 11-12 år sitter onsdag formiddag i avhør hos politiet i Oppegård sammen med sine foreldre.

– Dette er nok et skrekkeksempel på hvilke konsekvenser barns uforsiktige lek med ild kan få, sier politioverbetjent Morten Granerud ved Oppegård lensmannskontor til NTB.

Lek med ild

Ut ifra opplysningene som er kommet fram i avhørene så langt er politiet av den oppfatning at brannen startet som følge av lek og ikke ble påsatt med vilje.

Da guttene forsto hva som var i ferd med å skje forsøkte de å slukke brannen, men da var det for sent, konstaterer Granerud.

Avhørene av guttene er ikke ferdige, og Granerud utelukker ikke at de vil fortsette torsdag. Også andre vitner til brannen skal avhøres.

Rent rutinemessig er også barnevernet koblet inn med sitt apparat for videre oppfølging, sier han. Granerud kan ikke bekrefte at guttene er elever ved skolen, men regner med at de er det.

Farlig å bevege seg i ruinene

Brannen på Tårnåsen skole ble meldt klokken 20.23 tirsdag kveld, og brannmannskapene fra Follo fikk assistanse fra sine kolleger i Oslo. Først ved 2.30-tiden natt til onsdag var flammene under kontroll.

Brannmannskaper fra Nordre Follo brannvesen driver onsdag formiddag med etterslukking på stedet. Brannsjef Dag Christian Holte regner med at dette vil foregå resten av dagen.

– Det er ganske farlig å bevege seg i ruinene, så vi er nødt til å bruke gravemaskin for å rydde sikker plass til mannskapene, forteller Holte til NTB.

Beredskapsråd samlet

Oppegård kommunes beredskapsråd ble samlet onsdag formiddag for å finne ut hvordan man skal få gjennomført undervisningen for skolens 470 elever. Alle rektorer i kommunen er nå samlet hos kommuneledelsen.

– Vi kartlegger først og fremst kapasiteten på de enkelte skolene. I tillegg kan det komme på tale å bruke andre kommunale bygg, slik som Tårnåsen fritidssenter ved siden av skolen, opplyser informasjonssjef Robert Fekjær i Oppegård kommune til Østlandets Blad.

Skolen har innkalt til foreldremøte på Kolben kulturhus i Kolbotn onsdag kveld for å informere om situasjonen.

Tårnåsen skole er en barneskole med 470 elever, og ligger bare 100 meter fra kommunegrensen til Oslo. Den eldste delen ble bygd i 1973 og deretter er det kommet to tilbygg i 1998 og 2002.