Hopp til innhold

- Skjenker allerede fulle folk

Overskjenking på restauranter og utesteder var et stort problem den siste store julebordshelgen i Oslo.

Uteliv etter stengetid

De siste helgene har vært preget av mye fyll og folk som har fått for mye å drikke på restaurantene. (Illustrasjonsfoto)

I helgen så politiet mange gjester som hadde problemer med å holde seg på beina da kom ut fra barer og restauranter.

– Det er en del folk som har problemer med å holde seg på beina og det er ikke bare på grunn av glatte sko. Det er et stort alkoholforbruk med i bildet også, sier Bjørn Hansen stasjonssjef ved Sentrum politistasjon i Oslo.

Ekstremt mye fyll

Dermed ble denne helga omtrent like ille som den forrige, da det var ekstremt mye fyll på byen.

– Vi ser det når folk kommer ut fra restauranter at mange burde stoppet å drikke før. De burde ikke fått noe å drikke den siste timen på byen, mener Hansen.

Bedre i Akershus

Oslo ser ut til å slite mest med overskjenking. En rundspørring NRK har gjort i de forskjellige politidistriktene i Akershus viser at de ikke betegner dette som et problem.

Lensmannen i Ullensaker Morten Huse mener de har hatt svært få tilfeller av overskjenking. Han tror et initiativ i forkant kan ha vært med på å forebygge problemet.

– I forkant av forrige helg gikk vi ut med et initiativ, hvor vi snakket om overskjenking med de som har skjenkebevilling i kommunen.

Politi i døra

I tillegg har politiet hatt en patrulje ute med rutinerte politifolk i Ullensaker. De har vært i dialog med de som har skjenkebevilling og ansvarlige på utestedene.

– De har også stått i døra sammen med sjefen på utestedet når gjestene har gått hjem nærmest for å summere opp hvordan denne kvelden har forløpt. Det synes vi har vært en veldig god dialog og det har fungert, avslutter Huse.