Hopp til innhold

Verdens beste til Aarbakke

Produksjonsbedriften Aarbakke på Bryne ble i dag offentliggjort som første spillested for superturneringen under Norway Chess 2013 i Stavanger, hvor blant andre verdensener Magnus Carlsen skal spille.

Magnus Carlsen
Foto: Anders Halvorsen Fehn / NRK

Aarbakke

Her på Aarbakke vil verdens beste sjakkspillere spille sjakk sommeren 2013.

Foto: Kjell Madland / Privat

Under Norway Chess 2013 i Stavanger er det – i tillegg til hovedturneringen – planlagt en superturnering med verdens beste sjakkspillere.

Målet er å kunne avvikle deler av denne superturneringen på spektakulære spillesteder rundt om i regionen.

Nå avsløres Aarbakke på Bryne som det første av disse spillestedene.

– Vi er kjempeglade for å ha fått Aarbakke på plass. Det betyr mye i forhold til sponsing, i tillegg til at vi har fått et veldig tøft spillested, hvor vi skal spille inne i fabrikken, sier arrangør Kjell Madland.

– Det har vært et mål og ønske å løfte fram at regionen har en historie med industri, og at det er en viktig del av regionen vår, sier Madland.

– Fantastisk

Inge Brigt Aarbakke, daglig leder ved Aarbakke, ser fram mot turneringen neste år.

– Jeg synes dette er helt fantastisk. Det blir flott at folk kan komme inn på fabrikken og se verdens beste sjakkspillere på storskjerm, sier Inge Brigt Aarbakke.

Han legger til at arrangementet vil bety mye for profilering av fabrikken, og at de ansatte synes dette er kjempeløye.

Nygård og Madland

Heidi Jeanette Nygård og Kjell Madland er strålende fornøyde med første trekk i sjakkplanleggingen.

Foto: Lasse Hansen / NRK

Madland kan ikke si mer om når de resterende spillestedene vil være klare.

– Vi må vite mer om hva vi må kreve i forhold til fasiliteter og lignende. Når vi er ferdig med det, vil vi ta en runde og sjekke forslagene vi har fått inn, sier arrangøren.

I tillegg til superturneringen skal det arrangeres en hovedturnering. Det ble i dag klart at denne skal spilles på Quality Residence Hotel i Sandnes.

Viktig for omdømmebygging

Heidi Jeanette Nygård, kommersiell leder i Region Stavanger, er ikke i tvil om hvilken betydning turneringen vil ha å si for regionen.

– Det vil bety utrolig mye. Turneringen vil gå høyt inn i forhold til omdømmebygging, og ikke minst at mange kommer til å følge arrangementet på nett. Vi får et stort nedslagsfelt i forhold til å markedsføre regionen vår, sier Nygård.