Hopp til innhold

Aril Edvardsen døde lørdag

Evangelisten Aril Edvardsen i Troens Bevis i Kvinesdal døde i dag, lørdag, på en reise i Afrika. NETT-TV: "Kongen av Sarons Dal"

Aril Edvardsen

Aril Edvardsen

Foto: Troens Bevis

Aril Edvardsen avsluttet søndag en stor kampanje på Zanzibar, og han og hans kone Kari hadde reist fra Zanzibar til Mombasa i Kenya for å hente seg inn etter kampanjen på Zanzibar i Tanzania.

Ved Troens Bevis i Kvinesdal får NRK Sørlandet bekreftet at Edvardsen for noen dager siden ble syk, og døde lørdag ettermiddag.

Aril Edvardsen på Zanzibar

Aril Edvardsen ber for Zanzibar sammen med kristne ledere ved avslutningen av kampanjen på Zanzibar for en uke siden.

Foto: Troens Bevis (tbve.no)

Aril Edvardsen var grunnlegger av Troens Bevis i Sarons Dal i Kvinesdal, og drev herfra et utstrakt evangeliseringsarbeid, særlig rettet mot landene i den tredje verden. Aril Edvardsen ble 69 år gammel.

Ved Troens Bevis i Kvinesdal har man foreløpig sparsomme opplysninger om enkeltheter om hvordan han døde, og Aril og Karis sønn Rune Edvardsen er i ettermiddag på vei til Kenya.

Troens Bevis vil komme med en pressemelding senere i dag.

Sarons Dal

Aril Edvardsen på talerstolen i Sarons Dal

Aril Edvardsen

ble født 15.11.38. Han ble født og oppvokst i Kvinesdal, hans far var klokker i Den Norske Kirke. Som liten gutt opplevde at han at han så seg selv tale til store skarer av mennesker. I ungdomsårene var han formann i det lokale AUF, og han spilte til dans som en lokal cowboy sanger. Giftet seg 17 år gammel med Kari som han hadde gått i klasse med. Da Kari lå på sykehuset og fødte deres første datter, ble Aril med en venn på et møte. Der møtte han Jesus, og det ble starten på eventyret i hans liv.

Startet i 1960

I 1960 opplevde han konkret Guds kall. Hans oppgave skulle være verdensvid evangelisering gjennom innfødte misjonærer. Han gikk straks i gang med to tomme hender.

Aril Edvardsen er Nordens mest kjente evangelist. Hans virksomhet er internasjonal og når regelmessig ut til 200 land og republikker verden over, og han er grunnlegger og president for Troens Bevis Verdens Evangelisering og Troens Bevis Bibel og Misjons Institutt.

Innfødte misjonærer, brevkurs og media

Aril Edvardsens visjon har hele tiden omfattet både innfødt evangelist misjon, brevkurs og mediearbeid. I dag underholder Troens Bevis Verdens Evangelisering omtrent 1000 nasjonale misjonærer.

Totalt sendes nå 24 timer daglig fra egen satellittstasjon i Sarons Dal, og via Internett. Satellittmisjonen og Internett-TV som nå er en realitet, er en visjon Aril hadde lenge før noen andre misjonsledere antydet denne muligheten.

Han har skrevet brevkurset "Det nye liv" som i dag er oversatt til 60 språk, og Troens Bevis driver i dag 16 brevskolekontorer i 13 land. Millioner av mennesker deltatt på denne brevskolen, som også finnes på Internett.

Gjennom de siste 40 årene har Aril Edvardsen skrevet over 60 bøker som er oversatt til flere språk. Noen med et opplag på over 100 000.

Fredskonferanser

Han har de senere årene deltatt på flere fredskonferanser mellom ulike religiøse og politiske ledere rundt om i verden. Hans evne til å skape dialog har vært med og hjulpet til at mange ulike religiøse grupper kan snakke sammen. Han nyter stor respekt hos statsmenn så vel som hos mange muslimske ledere.

Aril er folketaler ikke bare i Norge, også tusenvis i store deler av verden har lyttet til hans fantastiske evne til å forkynne evangeliet på en slik måte at alle forstår. Hans evne til å undervise predikanter til å ta ansvar for å forkynne evangeliet til sitt eget folk, særpreges av at han på forhånd har satt seg grundig inn i landets historie og kultur. Ingen nordmann har talt til så mange i person, og via massemedia som Aril Edvardsen.

Mange verv

Aril Edvardsens bakgrunn er Den Norske Kirke, og han tilhører ikke en pinsemenighet, som noen leksika sier.

Han har vært styremedlem i flere år i ICCOWE-International Charismatic Consultation om World Evangelism som ledes av Fr. Michael Harper, UK.

Han var medlem i flere år i lederskapet for European Charismatic Leaders Conference, som hadde Cardinal Suenens, Louvain, Belgia som formann.

Aril Edvardsen har også i ca. 2 år vært med både i representanskapet for Det Norske Bibelselskap, og i Lausanne kommiteen for Norge.

I 1990 var Aril Edvardsen formann i Arbeidsutvalget for Sørlandets TV 2, da Agderfylkene med sine ledende politikere prøvde å få TV 2 lagt til Kristiansand.

I 1992 ble Aril Edvardsen utnevnt til æresdoktor ved Washington State & Oregon Triune University for "Life Achievements in World Evangelism".

Aril Edvardsen er Executive Board Member for Church Growth International siden 1981, formann Dr. David Yonggi Cho.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 04 1,61 kr
Dyrest kl. 07 3,12 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,7 kr 25 min.
  • Dusje 6,7 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %