Hopp til innhold

Nav-leder slutter i protest

Leder for Nav i Kristiansand, Ståle Sigersvold, trekker seg fra jobben i protest mot for dårlig bemanning ved den statlige delen av Nav i Kristiansand.

Nav

Nav i Kristiansand skal flytte inn i nytt bygg, men får en vanskelig start etter at lederen nå trekker seg i protest.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Ståle Sigersvold

SLUTTER: Ståle Sigersvold, leder for Nav i Kristiansand, vil ikke mer.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Det nye Nav-kontoret som bygges på Meieritomta i Kristiansand blir et av landets største Nav-kontor og skal åpne i løpet av vinteren.

Nå får kontoret en vanskelig start etter at lederen for kontoret, Ståle Sigersvold, slutter i protest.

Etter møte med ledelsen i Nav Vest-Agder og Kristiansand kommune har Sigersvold gitt beskjed om at han trekker seg som leder for NAV Kristiansand.

I perioden fram til etablering av NAV Kristiansand i mars 2011, vil han ivareta rollen som prosjektleder for etableringen.

Færre ansatte

Nav er pålagt å kutte flere millioner kroner og dette innebærer at 28 stillinger i Vest-Agder forsvinner.

Bemanningssituasjonen ved den statlige delen av NAV Kristiansand er årsaken til at Sigersvold trekker seg som leder.

– Over flere år har det vært en presset bemanningssituasjon ved Nav Kristiansand. Dette skyldes blant annet lav grunnbemanning sett i forhold til folketallet og stor innpendling til Kristiansand som ikke er kompensert bemanningsmessig. Det har over flere år kommet bekymringsmeldinger fra ansatte, tillitsvalgte og vernetjeneste om denne situasjonen, sier Sigersvold.

Han har sendt e-post til alle ansatte om sin beslutning.

Sigersvold mener situasjonen er uforsvarlig og sier dette vil få konsekvenser for brukerne av Nav.

Kutt i budsjettene

– Budsjettet for 2011 forutsetter at den statlige bemanningen ved Nav Kristiansand reduseres med ytterligere 8,9 årsverk i 2011. Etter uttrekk vil den statlige delen av NAV ha en grunnbemanning på 63 stillinger. I tillegg vil det i 2011 ikke gis refusjoner for fødsels- og sykepenger. Dette innebærer at sykemeldte ikke kan erstattes med vikarer. Dette vil være en stor belastning for de ansatte og gå ut over tilbudet til brukere av NAV i Kristiansand, sier Sigersvold.

Han har vært prosjektleder for etableringen av det nye kontoret siden januar 2010 og leder av NAV Kristiansand siden september.

I hele denne perioden har han gitt tilbakemeldinger til fylkesledelsen om den vanskelige arbeidssituasjonen for ansatte og bekymring for konsekvensene for brukere av NAV.

– De personellmessige utfordringene er også formidlet gjennom tillitsvalgte og verneapparat. Utfordringene og belastningen for ansatte avspeiles også i den siste medarbeiderundersøkelsen for Nav Kristiansand, sier han.

Belastningen øker

Sigersvold skriver videre i e-posten til sine kollegaer at omdømmet til Nav generelt og tilbakemeldinger fra sentrale samarbeidspartnere lokalt, øker belastningen for de ansatte og påvirker arbeidsmiljøet i negativ retning.

– Som prosjektleder for etableringen og leder av NAV Kristiansand har jeg påpekt at Nav Kristiansand under etableringsperioden må ha tilstrekkelig bemanning for å kunne gjennomføre etableringsløpet på en forsvarlig måte. Jeg har også etterlyst tilstrekkelig bistand for å kunne gjennomføre etableringen. Jeg har også bedt om at den kritiske situasjonen ved NAV Kristiansand tas opp med øverste ledelse i NAV. Jeg har ikke lykkes med å få gjennomslag for økte ressurser i forhold til denne situasjonen, sier Sigersvold.

Han mener at det ikke er et forsvarlig grunnlag for etablering av NAV Kristiansand.

– Med de rammebetingelser som er stilt til utsikt for 2011 fra statlig side kan jeg som leder ikke stå inne for dette. Jeg beklager sterkt den situasjonen som har oppstått og vil i oppsigelsestiden etter beste evne ivareta den rollen som ligger i rollen som prosjektleder fram til etablering, sier Sigersvold.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
NRK Forklarer: Baneheia-saken 01:05
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 14 1,05 kr
Dyrest kl. 21 1,56 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,4 kr 25 min.
  • Dusje 4,3 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,5 kr En vask
  • Varmeovn 1,1 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %