Hopp til innhold

Mjelde savner ledere

Nok et tap. Nok en uke på bunnen av tabellen. Mons Ivar Mjelde etterlyser folk som kan ta ansvar på et Start i desperat poengnød. Nå håper han overgangsvinduet blir redningen.

Mons Ivar Mjelde og Jørgen Lennartson

Mons Ivar Mjeldes menn ble rundspilt av Jørgen Lennartssons disipler på Telenor Arena søndag.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

– Det er ikke mange nok som tar lederansvaret utpå der. Skal du vinne fotballkamper så må du ha noen som går i bresjen, sier Mons Ivar Mjelde til NRK.no.

– En stille gjeng

Søndag tapte Start 1-4 i bortekampen mot Stabæk. Mjelde mener ingen av de erfarne spillerne stod frem.

– Du må kommunisere mye, og dette er en litt stille gjeng. Vi prøver hver gang å gjøre noe med det, men hver har sin personlighet og hver sin måte å være på, sier Mjelde.

Start ligger i øyeblikket to poeng bak Sogndal på sikker plass. Sørlendingene har også én kamp mer spilt enn saftkokerne.

Nå venter det tre hjemmekamper på Sør Arena, først mot Molde på torsdag, og Mjelde håper overgangsvinduet som åpnet mandag kan resultere i nye fjes i Start-troppen.

– Det blir spennende å se om vi har mulighet til å gjøre noe. Man kan gjøre noe på trening, men i en gruppe som har vært preget av stundens alvor en stund, så er det klart at en inntreden av noen nye ansikter kanskje vil være de marginene man trenger for å få tro på dette, sier Start-treneren.

Ole Martin Årst

Start gikk opp i ledelsen ved Ole Martin Årst etter 12 minutter, men til slutt ble det et nytt alarmerende tap.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

Drittlei Årst

– Jeg er drittlei av å tape fotballkamper, skal ikke legge skjul på det. Vi blir rett og slett rundspilt av Stabæk og har vel egentlig ingen sjanse, sier Årst.

– Vi skal ikke gi opp. Det er 13 kamper igjen, sier Årst, men innrømmer at det ser stygt ut med tanke på fornyet eliteseriekontrakt.

– Ja det gjør det. Men hvis vi legger oss ned og synes synd på oss selv og blir med på hylekoret som sier at vi skal rykke ned, så rykker vi ned. Det handler om å få trua og å få den første trepoengeren igjen, sier Årst.

Over og ut for Strømstad

Fredrik Strømstad fikk i motsetning til Veigar Pall Gunnarson en lite hyggelig siste kamp for sitt lag på Telenor Arena.

– Vi vil gjerne, men sånn som det er nå så får vi det ikke til. Vi har nok litt for mange negative tanker i hodet. Det gjelder å få de ut av hodet, for vi har vist tidligere i år at vi absolutt kan spille fotball og vinne fotballkamper, sier Strømstad, som nå returnerer til franske Le Mans etter et års utleie til Start.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Sjimpanser på påskeeggjakt 00:55
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 02 0,87 kr
Dyrest kl. 20 1,48 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,4 kr 25 min.
  • Dusje 3,5 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,4 kr En vask
  • Varmeovn 0,9 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Feb 2023 – feb 2024
    + 6,3 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 5,5 %