Hopp til innhold

Verden får se Sundquist i 3D

Bjørn Sundquist skal spille kjentmann i Tommy Wirkolas nye Hollywood-film «Hansel og Gretel: Witch Hunters». Og filmen spilles inn i 3D.

Bjørn Sundquist i Jernanger

Kunne du tenke deg å se Bjørn Sundquist i 3D? 2. mars 2012 får du sjansen.

Foto: SF Norge

Skuespiller Bjørn Sundquist fra Hammerfest skal spille i den nye 3D filmen til regissør og altaværing Tommy Wirkola. Det skriver Finnmark Dagblad.

Wirkola sitt nye prosjekt er for tiden i siste innspurt av filminnspillingen i Tyskland.

Filmen skal spilles inn i 3D, og har tidligere fått betydelige budsjett-penger å rutte med.

Tommy Wirkola

Regissør Tommy Wirkola fra Alta skrev Hollywood-filmen på gutterommet sitt.

Foto: Kai-Erik Bull / NRK

Skal spille kjentmann

Sundquist har tidligere spilt i Wirkola-filmer som «Død Snø» og «Kurt Josef Wagle og legenden om fjordheksa».

– Min karakter heter Jackson og han lever av jakt og fiske. Karakteren er en kjentmann, som kjenner landskapet hvor heksene holder til og hjelper Hansel og Gretel i jakten på dem, forteller Sundquist til avisen.

«Hansel and Gretel: Witch hunters» skal lanseres 2. mars 2012, og manuset til storfilmen har Tommy Wirkola skrevet på gutterommet, og baserer seg på det folkekjære eventyret om Hans og Grete.

Gigantisk Hollywood-budsjett

Filmen har tidligere fått budsjettert 360 millioner kroner ifra filmselskapet Paramount, og 9 millioner dollat av det tyske filmfondet.

Det er stjerneskuddet Jeremy Renner som skal spille Hans. Renner ble for et par år siden Oscar-nominert for filmen Hurt Locker, der han spilte en uredd og barsk minerydder.

Den kvinnelige hovedrollen besettes av Gemma Arteton, også hun kjent fra en rekke kassasuksesser fra Hollywood de siste årene. Den mest kjente er kanskje rollen som Bond-babe i den siste James Bond-filmen, «Quantum of solace».

I tillegg skal Peter Stormare og Famke Jenssen spille i filmen.


Flere nyheter fra Troms og Finnmark