Hopp til innhold

Bekrefter bud på Yttergård Jenssen

Og landslagsspilleren vil til utlandet

Video Bekrefter bud på Yttergård Jenssen

Videoreporter: Gunnar Grindstein

Tromsø IL mottok rett før helgen et konkret bud på landslagsspilleren Ruben Yttergård Jenssen (23). Det bekrefter klubbens sportsdirektør Morten Kræmer overfor NRK.

– Det har skjedd en utvikling den siste tida. Det jeg kan si og bekrefte er at Tromsø IL har mottatt et konkret bud på Ruben, sier Kræmer til NRK.

– Hvem er budet fra?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. Det har klubben bedt om ro rundt. Og det ønsker vi å respektere.

10 millioner

Etter det NRK erfarer, er det en nederlandsk toppserieklubb som nå forhandler med Tromsø om Ruben Yttergård Jenssen, som før han måtte stå over helgens kamp mot Viking stod med 89 strake seriekamper fra start for Gutan.

Budet skal ligge på drøyt 1 million euro – rundt 10 millioner norske kroner.

– Tall kommenterer vi ikke, sier Kræmer.

Morten Kræmer

Sportsdirektør i TIL, Morten Kræmer.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Men bekrefter at klubben helst vil ha en erstatter på plass før man selger Ruben Yttergård Jenssen.

– Rent sportslig er vi så tynt besatt nå i stallen totalt sett at jeg i hvert fall vil anbefale det overfor styret at vi trenger noen erstattere før vi kan gi slipp på noen. Vi skal diskutere dette nøye. Så håper jeg vi til syvende og sist finner en god løsning som er til det beste for alle parter. Det er alle tjent med, sier Morten Kræmer.

Guttedrøm

Spillerens agent, KentKarlsen, vil i likhet med Kræmer ikke ut med hvilken klubb det er snakk om.

– Jeg kan også bekrefte at interessen er konkret. Og at det handler om en klubb utenfor Skandinavia. Mer kan jeg dessverre ikke si nå, sier Kent Karlsen til NRK.

Yttergård Jenssen sluttet seg til resten av landslagstroppen i formiddag før onsdagens privatlandskamp mot Tsjekkia på Ullevaal.

Han takket nei da Standard Liege kunne hentet ham gratis i 2007 – som en del av overgangen til Ole Martin Årst.

Nå er Ruben klar til å ta steget ut i Europa.

– Jeg kan vel si såpass mye at det å spille i utlandet alltid har vært en guttedrøm. Om dette er rett tidspunkt for meg å dra ut, får jeg ta stilling til hvis klubbene blir enige, sier Yttergård Jenssen til NRK.

– Vil du at klubbene skal bli enige?

– He, he. Vi får se. Jeg vil i hvert fall at TIL og Fløya (hans første klubb, red. anm.) skal få penger for meg den dagen jeg eventuelt reiser ut, sier Ruben Yttergård Jenssen, som har kontrakt med TIL ut 2014-sesongen.

Venter Kara-bud

TIL kan komme i den posisjon at klubben får et bud også på Kara, som følges tett av flere klubber. Søndag var sjefsspeiderne i Stoke og Wolfsburg på plass i Stavanger for å se senegaleseren i aksjon mot Viking.

– Kan både Kara og Yttergård Jenssen bli solgt før 1. september, Morten Kræmer?

– Det er selvsagt det som er vårt dilemma. Å miste to sentrale spillere samtidig er selvsagt uheldig rent sportslig. Men samtidig er det vår policy å utvikle spillere for så å selge dem videre. Interessen for Kara har lenge vært stor, men per i dag har vi ingen bud på bordet på ham, avslutter Morten Kræmer.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark