Hopp til innhold

Seieren glapp for TIL

Det endte 1-1 i europaligamøtet mellom TIL og ukrainske FC Metalurh Donetsk

Video Ondrasek

Zdenek Ondrásek sikret TIL-ledelse rett før pause.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / Scanpix

TIL tok ledelsen rett før pause, med en iskald scoring fra Zdenek Ondrásek. Ledelsen så ut til å holde hele veien , men Donetsks Djordje Lazic sørget for utligning etter 88 minutter. Ballen gikk i mål via TILs Fredrik Björck.

– Greit fornøyd

– 1-0 hadde vært et mye bedre resultat, det sier seg selv. Men samtidig er 1-1 greit og et ekkelt resultat for bortelaget å ta med seg hjem. Vi er veldig klar på å dra ned dit, og vi må vinne eller spille 2-2, sier TIL-trener Per-Mathias Høgmo.

Andre omgang var preget av spill mellom 16- metrene, og Donetsk slet med å skape målsjangser, takket være godt forsvarsspill fra Tromsø, som satset hardt på å ikke slippe inn mål.

Donetsk fremstår som et ordinært lag som TIL er på høyde med, og burde klart å å slå. 1-1 er likevel et brukbart utgangspunkt for returoppgjøret i Ukraina neste uke, der eventuelle poeng vil telle dobbelt så mye for bortelaget.

Ondrásek sikret ledelsen

De første ti minuttene var det TIL som dominerte kampen, uten å komme til scoring. Etter hvert har spillet jevnet seg ut, Donetsk fikk et par målsjanser som fort kunne gått i mål, og kampen ble mer jevnspilt.

Men etter 43 minutter satte Zdenek Ondrásek ballen i mål, og sørget for 1-0 ledelse.

Scoringa kom på en overgang der Ondrásek satte ballen i mål etter fint kombinasjonsspil. Målet var dog på grensen til offside.

Ny spiss på benken

TILs nye spiss Aleksandar Prijovic fikk starte på benken, og Trener Per-Mathias Høgmo valgte å starte med Thomas Kind Bendiksen som makker til Ruben Yttergård Jenssen sentralt på midtbanen.

Publikum på Alfheim var ca 2000 personer.

Tromsøs lagoppstilling ved start :

Marcus Sahlman, Hans Julius Norbye–Fredrik Björck–Miika Koppinen–Ruben Kristiansen, Magnus Andersen–Ruben Yttergård Jenssen–Thomas Kind Bendiksen–Thomas Drage, Zdenek Ondrasek–Ole Martin Årst

Benken: Benny Lekström, Jonas Fundingsrud, Hans Åge Yndestad, Remi Johansen, Aleksander Prijovic, Mohammed Ahamed Jama, Vegard Lysvo

Flere nyheter fra Troms og Finnmark