Hopp til innhold

– Burde ikke sagt i fra om utskjelling

Styremedlem i Sps sentralstyre, Nils Aarsæther, er sterkt kritisk til at ungdomspariet har lekket opplysninger til media etter Navarsetes utskjelling av Sandra Borch. – Alvorlig hvis han tror det er noen av oss, svarer Borch.

Aarsæther og Broch

Sp-politikker Nils Aarsæther mener ungdomspartiet har lekket informasjon til pressen med vilje.

Foto: Montasje / NRK

Tromsøpolitiker og styremedlem i Sps sentralstyre, Nils Aarsæther, mener ikke det er noen grunn til å diskutere Liv Signe Navarsetes lederstil etter at hun skjelte ut leder for SpU, Sandra Borch, foran sjokkerte ungdomspolitikere.

– Når SpU lekker det brevet til sentralstyret til flere aviser, blir det ikke noe internt anliggende noe mer. Man må begynne å lure på om det ligger politikk bak det her eller om de vil ha en unnskyldning, sier Aarsæther.

– Ingen har lekket til media

Sandra Borch stiller seg uforstående til beskyldningene til Aarsæther.

– Det er alvorlig hvis han tror at noen fra ungdomspartiet har lekket saken, sier hun.

– Hvordan har brevet havnet i media?

Det vet jeg ikke og bruker heller ikke energi å tenke på.

– Hva tenker du om at en Sp-politiker fra ditt hjemsted mener dette er et politisk spill?

– Dette er absolutt ikke noe politisk spill, men et ønske fra vår side om å ta et oppgjør med en lederstil vi mener er helt uakseptabel, sier Borch.

– Trenger politikkere med temperament

Aarsærther sier han selv har vært i flere diskusjoner med Navarsete selv, men aldri følt hun har opptrådd over grensen.

– Politikere med temperament og engasjement trenger vi og jeg har veldig sans for lederstilen hennes, sier styremedlem i Sps sentralstyre, Nils Aarsæther.

I dag skal Liv Signe Navarsete møte Sandra Borch for å be om unnskyldning, og i morgen skal sentralstyret møtes hvor Navarsetes lederstil vil bli drøftet.