skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Andersen anker

Dommen mot Jan Helge Andersen i barnedrapssaken blir anket. Det opplyser Andersens advokat. Også Riksadvokaten anker dommen.

Publisert 11.06.2001 16:33. Oppdatert 06.07.2001 14:57.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Edward Dahl
Mandag bestemte både aktor Edward Dahl og forsvarsadvokat Ben Fegran å anke straffeutmålingen av Jan Helge Andersen i Baneheia-saken. Skyldspørsmålet vil ikke bli anket. Vi mener Andersen bør dømmes strengere, men kommer ikke til å anke sikringsspørsmålet, sier førstestatsadvokat Edward Dahl til NTB. Mandag underrettet han Andersens forsvarer, Ben Fegran, om sin avgjørelse. Etter at jeg informerte Fegran om at påtalemyndighetens avgjørelse, ble det klart at han ville anke han også, sier førstestatsadvokaten.

Mener straffen er for streng

I Kristiansand byrett 1. juni ble Jan Helge Andersen dømt til 17 års fengsel for drapet på Stine Sofie Sørstrønen (8). Byretten trodde på Jan Helge Andersens forklaring om at det var kameraten Viggo Kristiansen som tvang ham til å begå ugjerningen, men valgte likevel å gi 20-åringen en fengselsstraff på 17 år. Vi anker ikke skyldspørsmålet, bare straffeutmålingen. Vi mener den er for streng i forhold til det Andersen er dømt for, sier Fegran til NTB. Han mener 10 til 15 års fengsel er passende straff for Andersen. Han kommer til å forsvare den drapsdømte 20-åringen også når ankesaken kommer opp for lagmannsretten.
Ben Fegran

Risikospill

I lagmannsretten kan Andersen risikere strengere straff enn 17 år. Det var en av grunnene til at han og advokat Fegran nølte lenge med avgjørelsen om å anke. Det er alltid vanskelig å ta en slik avgjørelse i saker hvor man risikerer lovens strengeste straff. Men nå har vi altså valgt å anke, sier forsvarsadvokaten. Viggo Kristiansen, som ble dømt til 21 års fengsel og ti års sikring, har allerede anket skyldspørsmålet. Advokat Tore H. Pettersen kommer mest sannsynlig til å forsvare Kristiansen også i lagmannsretten. Det er ikke bestemt om begge ankesakene kommer opp for lagmannsretten samtidig.

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no