skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Ønsker å anonymisere juryen i Baneheia-saken

Dommeren i Agder lagmannsrett har bestemt at ingen skal få fotografere eller ta opptak av juryen under ankesaken etter Baneheia-drapene i januar.

Publisert 17.12.2001 09:57.
I en orientering til pressen før Baneheia-rettssaken kommer opp i Arendal Tinghus 7. januar, skriver førstelagmann Asbjørn Nes Hansen i Agder lagmannsrett følgende: Det er heller ikke tillatt med fotografering og opptak av
lagrettmedlemmene, verken enkeltvis eller samlet, for å skjerme dem mot påvirkning av utenforstående som kan kjenne dem igjen. Dommeren sier at han har hjemmel i dommerens bestemmelsesrett over egen rettssal, skriver Agderposten.

Myndighet

Gunnar Bodahl-Johansen.
Gunnar Bodahl-Johansen er ekspert på pressejus og presseetikk ved Institutt for Journalistikk i Fredrikstad. Han forteller at forbudet bare vil fungere i svært liten grad. Dommeren har myndighet kun under rettsforhandlingene. Det gjelder fra klubba faller og retten settes til klubba faller og retten heves. Han har ingen myndighet ut over det. Dersom en fotograf skulle treffe på jurymedlemmene på byen senere på kvelden, kan ingen nekte ham å ta bilde, sier han. Bodahl-Larsen kjenner bare til en annen sak hvor det samme forbudet er brukt, og det var i Bjugn-saken.



Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no