skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

30 kilometer kabler

Nærmere 30 000 meter kabler må til for at TV-seerne kan få ta del i prinsessebryllupet i Trondheim fredag. 29 kameraer skal sørge for at direktesendingen når ut til folket.

Publisert 21.05.2002 15:31.
Tirsdag rykket NRK inn i Nidarosdomen med 17 kameraer, 350 lyskastere og flere titall tusen meter med kabler. 120 medarbeidere skal sørge for at alt er klappet og klart til direktesendingen fredag.

NRKs TV-busser er på plass ved Nidarosdomen.
Fordi Nidarosdomen er svært mørk er det nødvendig med svært mange lyskastere. De 350 lyskasterne som er montert trekker til sammen 200 000 watt.

- Bildene fra NRK er også bestilt av flere andre land, blant dem Danmark, Sverige og Tyskland, som er mest interessert i prinsessebryllupet i Norge, opplyser Helene Amlie i NRKs informasjonsavdeling til NTB.

I flere måneder har håndverkere støvsuget, vasket, pusset og kalket Nidarosdomen innvendig. Nå er stillasene fjernet og kirken fremstår som det sømmer seg under et prinsessebryllup.

Smil til skjult kamera

Skjulte kameraer nær alteret skal sørge for å bringe vielsen mellom Märtha og Ari ut til folket.
I trappen opp til alteret er det montert to fjernstyrte kameraer som skal sørge for nærbilder av brudeparet, uten at de selv føler seg TV-overvåket. Kameraene er montert inne i to små trekasser som går i ett med trappen.

De mange kablene er lagt diskret bak hovedalteret og bak søyler og vegger i hele kirken, og mye blir skjult av blomsterdekorasjonene som kommer på plass torsdag.

- Verken publikum eller brudeparet vil se så mye av det tekniske utstyret som skal til for å lage en så krevende direktesending, sier prosjektleder Lene Einang Flach i NRK til NTB.

Hun opplyser at alt det tekniske nå skal være under kontroll. Bare finjustering av kjøreplanen gjenstår. De neste dagene blir det generalprøver med og uten brudepar. Alt skal times på sekundet.

Studio ved Vestfronten

Her ved Vestfronten skal NRKs bryllupsstudio plasseres.
Utenfor Vestfronten av kirken, der brudeparet både går inn og ut, bygger NRK sitt eget studio med glassvegger rundt. Her skal
Ingvild Bryn, Anne Baggethun og Bjørn Stuevold lose TV-seerne gjennom direktesendingen.

- Det blir gjester i studio og intervjuer med brudgommens mor og brudens forlover, forteller Lene Einang Flach.
Tirsdag formiddag ble også baldakinen over inngangspartiet ved Vestfronten montert. Det skal beskytte brudeparet mot eventuelle regnbyger når de kommer ut av kirken.

(NTB)

Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no