skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 
Radio- og tv-kommentatorene:

Gleder og gruer seg

Radio-stemmen Øystein Syrstad og tv-fjeset Jon Gelius har ansvaret for at det norske folk får oppleve eventyrbryllupet i Trondheim. Syrstad innrømmer at han gruer seg litt, men gleder seg mest.

Publisert 24.05.2002 12:27.
Tenk deg stemninga i Nidarosdomen. Over fem hundre sangere, en artist av internasjonalt format - jeg frøs på ryggen da jeg overvar generalprøven, sier Syrstad entusiastisk. Han er til daglig en populær programleder i radio- og tv-produksjoner fra NRKs distriktskontor i Sør-Trøndelag.

Slike opplevelser egner seg for formidling over radio, sier Syrstad, og legger til: Sendinga starter klokka 15.05, så radioen er din følgesvenn utover dagen også når det er bryllup!

TV-kollega Jon Gelius supplerer: Fjernsynet skal følge hvert eneste sekund av bryllupet. Så får vi med oss talen til brudens far og brudgommen Ari, og naturligvis brudevalsen.

- Hva er det verste som kan skje under sendinga?

- At lyd eller bilde ryker, at alt går i svart. Men vi har øvd så mye på dette at seerne skal få med seg alt.

- Er dette en drømmedag for en dreven hoffreporter?

- Jeg har vært med på en del av de begivenhetene som har vært siden Harald og Sonja ble konge og dronning. Det som skiller ut dette bryllupet spesielt, er den nærhet vi føler mellom kongelige og folk her i Trondheim. Det er veldig god stemning i denne byen! Jeg er ikke et sekund i tvil om at trønderne vet å sette pris på denne dagen, og tror 100% på at vi får en fantastisk dag.

Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no