Hopp til innhold

Norsk støttekonsert for Haiti

Norske artistar trør til for å hjelpe dei jordskjelv-råka på Haiti. 24. januar vert det støttekonsert Rockefeller.

Video nsps_upload_2010_1_15_19_47_17_842.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Sjå video: Dei sterke TV-bileta gjer at Elisabeth Andreassen vil vera med på konserten. Foto: NRK.

GramArt, interesseorganisasjon for norske artistar, arbeider no med å stable på beina ein støttekonsert for dei jordskjelvramma i Haiti. Dette gjer dei i samarbeid med Røde Kors og Kirkens Nødhjelp.

Aksjonsgruppa Dugnad for Haiti skal 24. januar arrangere ein konsert på Rockefeller i Oslo, som skal syte for pengar til arbeidet Røde Kors og Kirkens Nødhjelp gjer for å hjelpe dei som er råka av jordskjelvet i Haiti.

Det er allereie kjent fleire kjende amerikanske artistar har engasjert seg for innbyggjarane på Haiti skal få naudsynt hjelp. Musikaren Wyclef Jean, som sjølv er fødd i Haiti, har starta ein eigen innsamlingsaksjon og Jolie-Pitt Foundation donerer ein million dollar til Leger utan grenser sitt arbeid på Haiti.

Moglegheit til å hjelpe

No trør også norske artistar til for å hjelpe naudarbeidet i Haiti. Filmregissør Alexander Eik er initiativtakar til aksjonen. GramArt, Røde Kors og Kirkens Nødhjelp hadde i ettermiddag sitt første planleggingsmøte.

Gate i Port-au-Prince i Haiti etter jordskjelvet

Konsekvensane av jordskjelvet i Haiti engasjerer norske artistar.

Foto: Juan Barreto / Scanpix/AFP

- Det var grusamt å sjå omfanget av jordskjelvet. Ein kjenner avmakt, og lurer på kva kan ein gjere bortsett frå å donere pengar. Så kom ideen om å arrangere ein konsert til inntekt for Røde Kors og Kirkens Nødhjelp, seier Alexander Eik.

Den totale katastrofen ein får inn gjennom sterke fjernsynsbilete gjer at det vert lett å engasjere seg, fortel Elisabeth Andreassen.

- Det er grusomme bilete, det gjer ufatteleg inntrykk, ein kjenner at ein må gjere noko. Difor er det fint med denne moglegheita til å hjelpe, seier Elisabeth Andreassen.

Fleire arrangement

Konserten skal haldast på Rockefeller i Oslo sundag 24.januar. Eik fortel at han reknar med at om lag ti artistar, og kanskje fleire kjem til å opptre på arrangementet. Aksjonsgruppa Dugnad for Haiti planlegg også å halde mindre konsertar i Bergen og Trondheim.

Det er knapt eit døgn sidan ideen oppstod, men Eik seier at det ikkje er noko problem å få med artistar. Han lovar at svært bra artistar kjem til å stille opp. Kva artistar som skal spele kjem til å vere offentleggjort på Dugnad for Haiti si facebook-side.

- Kva artistar det vert kan eg ikkje seie enno, fordi dette er så ferskt, vi jobbar med å booke artistane no, seier Alexander Eik.

For fem år sidan mobiliserte norske artistar for å samle inn pengar til dei som vart råka av tsunamien i Asia. Då fekk dei inn 2,5 millionar kroner, og håpet er å få inn minst det same denne gongen. Eik fortel at ein også arbeider med å få skrive ein song, som skal spelast inn på plate og seljast til inntekt for aksjonen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.