Hopp til innhold

– Jeg er ydmyk, rørt og stolt

Audun Lysbakken ble valgt med 192 stemmer. Bare 15 SV-delegater stemte blankt. – Jeg er glad, rørt, ydmyk og stolt, sier den nye SV-lederen.

Audun Bjørlo Lysbakken (SV) blir valgt til SVs nye leder mens Inga Marte Thorkildsen (SV) blir valgt

Audun Bjørlo Lysbakken (SV) blir valgt til SVs nye leder mens Inga Marte Thorkildsen (SV) blir valgt

Foto: Karlsen, Anette / Scanpix

Allerede på forhånd hadde flere delegater varslet at de ikke ville stemme på Lysbakken som ny SV-leder etter pengebråket som førte til at han måtte gå av som statsråd mandag.

Ettersom det ikke fantes motkandidater var ikke spørsmålet om han skulle bli valgt som ny leder. Spørsmålet var hvor mange av delegatene som ville stemme blankt.

Etter valget er fasit klar; Lysbakken ble valgt til ny leder i SV med 192 stemmer. 15 stemte blankt.

– Vi er SVs nye ledelse

Rett etter at valgresultatet var klart møtte den nye ledertrioen i SV, Audun Lysbakken, Inga Marte Thorkildsen og Bård Vegar Solhjell, pressen.

– Vi er SVs nye ledelse, og arbeidet med å fornye partiet begynner i morgen.

– Er du lettet eller glad over resultatet?

– Jeg er først og fremst glad, rørt og ydmyk. Også er jeg stolt. Det har vært krevende dager, og da føles det ekstra sterkt å få den tilliten jeg har fått i dag, sa Lysbakken.

Audun Lysbakken

Audun Lysbakken ba SV om tillit. Det fikk han.

Foto: Anette Karlsen / Scanpix

Inga Marte Thorkildsen ble valgt til partiets nye nestleder med 198 stemmer. Her stemte seks blankt, mens en delegat unnlot å stemme.

Holmås støttet rivalen

Før valget gikk Heikki Holmås, som trakk seg som motkandidat til ledervervet for en tid tilbake, på talerstolen for å be landsmøtet stille seg bak Lysbakken for at den nye lederen skal stå sterkest mulig når regjeringen begynner sine budsjettforhandlinger for statsbudsjettet 2013 på mandag.

– Men jeg har full respekt for dem som likevel stemmer blankt, sa Holmås før avstemmingen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger