skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Al Qaida like farlig som før

USA har ikke lykkes med å knuse Osama bin Ladens Al Qaida-nettverk, som er reorganisert og i dag like farlig som tidligere, medgir sentrale amerikanske kilder overfor New York Times.

Publisert 16.06.2002 09:46.
Tidligere mellomledere i al-Qaida spiller i dag viktigere roller enn tidligere, og samarbeider tett med ytterliggående islamister verden over. Nettverket har like stor kapasitet til å gjennomføre terroraksjoner som da ledelsen var mer sentralisert, medgir kilder i Bush-administrasjonen.

- Al Qaida var opprinnelig en liten gruppe, selv om tusenvis av mennesker passerte gjennom leirene deres. Nå er vi vitne til en radikal internasjonal jihad (hellig krig) som i mange år framover vil være en potent styrke, sier en av kildene til New York Times.

Amerikansk etterretning har ifølge avisen konkludert med at de amerikanske angrepene mot mål i Afghanistan ikke har bidratt til å svekke terrortrusselen, men har fått Osama bin Laden og hans nærmeste medarbeidere til å plukke ut nye ledere til al-Qaidas operasjoner.

USAs krigføring i Afghanistan kan faktisk ha forverret mulighetene til å forebygge terroraksjoner, fordi Al Qaida-medlemmer er tvunget til å søke nye skjulesteder verden over. Mange av dem har alt etablert nære bånd til militante grupper i land som Pakistan, Egypt og Algerie, skriver New York Times.

Bakgrunn: Amnesty kritiserer USA (16.01.2002)
Siste saker:

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no