Hopp til innhold

Steffen Iversen legger opp

Steffen Iversen tok beslutningen etter å ha slitt med skader i lang tid.

Steffen Iversen har bestemt seg for å gi seg med fotball som aktiv spiller etter inneværende sesong.

Steffen Iversen gir seg som fotballspiller. Beslutningen tok han nylig.

  • Se tilbakeblikk fra Steffen Iversens karriere lenger ned i saken.

– Jeg merker nå at det er tungt å komme tilbake igjen. Da er det like greit å gi seg, sier Steffen Iversen til NRK.

Iversen har vært en av Norges mest suksessfulle fotballspillere gjennom tidene. Han har tidvis vært en svært målfarlig spiss og er kanskje spesielt kjent for å være en god hodespiller.

35-åringen vendte hjem til Rosenborg i februar, men har kun startet 11 kamper for hvittrøyene i eliteserien denne sesongen.

Nå har han altså bestemt seg for at en lang karriere på toppnivå er over.

– Var det bare skadene som var avgjørende?

– Nei, ikke bare det. Det har også litt med familien å gjøre. I tillegg har jeg en del andre muligheter fra neste år. Det har også mye å si, svarer 35-åringen, som ikke vil utdype hvilke planer han har for livet etter fotballkarrieren.

Gir ut selvbiografi

Steffen Iversen

Iversen spilte for Tottenham fra 1996-2003. Her er han i en duell med Chelseas John Terry i 2003 på Stamford Bridge.

Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

Rosenborg-spilleren forteller at han bestemte seg for å gi seg med fotballen nylig.

– Beslutningen har jeg egentlig ikke tatt før nå den siste måneden. Men jeg føler det er på tide å gi seg nå, sier Iversen til NRK.

Nyheten om at han legger opp, kommer i forbindelse med selvbiografien «Steffen - Født til fotball» som kommer ut lørdag.

I boka, som er skrevet av Anders Mølster Galaasen, forteller Iversen om livet i rampelyset – oppturer og nedturer, det glamorøse profflivet i England og utenomsportslige hendelser.

I bokas siste avsnitt oppsummeres Iversens karriere på denne måten:

«Det eneste som er sikkert er at nå er det slutt. Han kan se tilbake på 18 sesonger på seniornivå. Et utall antall mål. Seiere og mesterskap. 36 år i medienes søkelys. Et halvt liv som trollunge og bohem.»

Video: Se et tilbakeblikk på Iversens lange karriere

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Steffen Iversen har preget norsk fotball i mange år. Her er et tilbakeblikk på noen av hans største øyeblikk på fotballbanen.

VIDEO: Et tilbakeblikk på Steffen Iversens karriere.

Lang karriere

Steffen Iversen, som er sønn av den like kjente fotballspilleren Odd Iversen, har flere gode sesonger bak seg både i engelsk Premier League og norsk eliteserie.

Han ble for alvor kjent da han debuterte for Rosenborg i 1995 og scoret åtte mål på 25 kamper. Han ble året etter klar for Tottenham hvor han ble toppscorer i to av sesongene han var på White Hart Lane.

Han har vært innom Wolverhampton, Vålerenga, Crystal Palace og Rosenborg, i to perioder, etter at han dro fra Tottenham i 2003.

Iversen har også vært en viktig del av landslaget gjennom flere år. Han scoret 21 mål på 79 kamper med flagget på brystet. Han scoret blant annet landslagets eneste mål under EM i 2000 da Norge vant over Spania i gruppespillet.

Steffen Iversen

Steffen Iversen jubler etter sin 1-0 scoring mot Spania i EM 2000.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix

Kontroversielle hendelser

Men trønderen er ikke bare kjent for det han har gjort på fotballbanen – han har også havnet i medias søkelys flere ganger etter ulike utenomsporslige feilskjær.

I 2008 forsov Iversen seg til et spillermøte klokken 12 under en landslagssamling og ble dermed sendt hjem av daværende landslagstrener Åge Hareide.

– Jeg er veldig skuffet over meg selv. Jeg er mest skuffet for at jeg skuffer så mange rundt meg. Spesielt Åge, landslaget og Rosenborg. I tillegg til alle andre, sa Iversen den gang.

35-åringen, som regnes som en Rosenborg-gutt, kom også i søkelyset da han etter seriegullet med Vålerenga sto i foran resten av spillerne og ropte, det klassiske ropet: «Rosenborg er rævva».

I mai i år så det ut som om dette ropet var glemt da Iversen valgte å vise fingeren til Vålerenga-supporterne som Rosenborg-spiller. Han måtte dermed betale en bot på 7.500 kroner til NFF.

Men etter sesongen er fotballkarrieren på toppnivå altså over for spilleren som både er elsket og hatet i fotball-norge.

Fotball

  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven
Terland