skilleResultaterskille_slutt
fotball_vm_offside_3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2002 > Offside Sist oppdatert 10:35
FOTBALL-VM
Ekspertane
Fakta
Offside
 
Fotball
 
NYHENDEBREV
Gratis nyhende- brev frå NRK Sport kvar dag:
Meir informasjon
Andre nyhendebrev
 

Radiostasjon "disket" Tyskland

Vilt spetakkel brøt ut i Sør-Korea torsdag da landets største radiostasjon meldte at Tyskland var disket fra fotball-VM og at vertsnasjonen var klar for finalen.

Publisert 27.06.2002 10:28. Oppdatert 27.06.2002 10:42.
Jubel brøt løs i gatene, og VM-arrangøren ble nedrent av telefoner etter at TV-kjendisen Choi Hwa-jung annonserte at Tyskland var tatt i doping og diskvalifisert. Men oppstandelsen gikk raskt over i sinne.

SBS Power One, en av Sør-Koreas mest populære stasjoner, måtte raskt unnskylde seg, og både FIFA og den sørkoreanske
organisasjonskomiteen sendte kjapt ut meldinger om at historien ikke var korrekt.

Uheldige Choi var i snareste laget da hun leste opp en tekstmelding hun hadde fått fra sin assistent, som igjen hadde hørt av en venn at Tyskland var disket fra finaleoppgjøret mot Brasil søndag.

Vrede


Det var panikk i studio da talkshowverten umiddelbart annonserte den gode nyheten live på lufta under sitt daglige talk-show.

Produsentene prøvde forgjeves å signalisere til Choi at hun måtte holde tett, men klarte ikke det.

For å gjøre vondt verre, inkluderte også to TV-kanaler nyheten i sine sendinger, tydeligvis uten å få saken bekreftet fra annet hold..

Om lag fire minutter senere ble det bekreftet at historien var falsk, og Choi måtte begynne sin omfattende unnskyldningsseanse.

Da sto ikke sentralbordet stille hos radiostasjonen. Sinte lyttere ville ikke tie med sin vrede og internett-siden til SBS flommet over av illsinte meldinger.

Sørkoreanerne har hatt god grunn til å feire sitt lags framganger og interessen for VM-fotball har vært enorm i den ene av de to vertsnasjonene. Lørdag spiller laget bronsefinale mot Tyrkia i Seoul.


(NTB-AFP)


 
10 SISTE SPORT
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no