Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Ski-VM 2003 Sist oppdatert 11:50

Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Sport:
sporten@nrk.no

Ny bronse til Estil

Tyske Axel Teichmann vant 15 kilometer klassisk i ski-VM, mens Frode Estil tok sin andre bronsemedalje i årets VM.

Publisert 21.02.2003 12:10. Oppdatert 21.02.2003 14:43.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Kristian Elster

Se bildene fra løpet (Bildegalleri)

Jaak Mae fra Estland tok sølvet.

Frode Estil satt frem foten i det han gikk over målstreken for om mulig tjene et tidel. (Foto: Terje Bendiksby/scanpix)
Estil var 8,5 sekunder bak Teichmann, men var bare 1,6 sekunder fra Maes sølvmedalje.

Det var Estils femte individuelle mesterskapsmedalje, men han har ennå ikke fått gull. Han tok også bronse på 30 km onsdag.

Estil åpnet som vanlig rolig, og lå nede på 12. plass ved passering 6,4 kilometer, men i siste halvdel av løpet var det bare Jaak Mae som gikk raskere enn nordmannen.

29 år

Axel Teichmann tok Tysklands første
VM-gull i langrenn på herresiden på 29 år. I 1974 vant Gerhard Grimmer gull på femmila.

I likhet med sølvvinner Jaak Mae sto også Teichmann over tremila tidligere i mesterskapet.

- Jeg bestemte meg i sommer for å droppe tremila. Jeg har prøvd å gå alt i tidligere mesterskap, og det har ikke gått. Har blitt syk. Jeg tror Estil var litt sliten i dag, sa 23-åringen, som ikke er noe ubeskrevet blad i langrennssporet.

Han ble suveren juniorverdensmester i 1999 for eksempel. I
Ramsau før jul tok han sesongens eneste verdenscupseier, men han har også to 3. plasser i år, samme plassering som han har i verdenscupen sammenlagt. I fjor kom han på 43. plass i verdenscupen.

Axel Teichmann ledet løpet fra start til mål. (Foto Erik Johansen/Scanpix)
Fredag hadde han taktikken klar.

- Jeg pleier å åpne for sakte. Nå prøvde jeg å gå fort ut. Da jeg ledet på fem kilometer visste jeg at sjansen til gull var der, forklarte Teichmann.

Sensasjon

Amerikanske Kris Freeman holdt på å ta bronsemedaljen fra Estil, men kom i mål 2,1 sekunder bak Estil på fjerde plass.

Freeman gikk etter de beste i rød gruppe, og passerte på 2.plass bare 1,3 kilometer før mål, men ble sliten på slutten.

Odd-Bjørn Hjelmeseth ble nest beste nordmann på 10. plass. Han var 26,7 sekunder bak vinneren.

Jens Arne Svartedal ble nummer 19, 1.06,3 bak, ,mens Tore Bjonviken endte helt nede på 44. plass og var 2.29,4 bak.