skilleResultaterskille_slutt
Ski-VM 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Ski-VM 2003 Sist oppdatert 11:50
 
 
NRK Sport
Tlf: 23 04 95 05
Faks: 23 04 74 50
nettsport@nrk.no
Adr: NRK Sport, FF13, 0340 Oslo

Sportsredaktør:
Øyvind Lund
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Sport:
sporten@nrk.no
 

Lett for Smigun

Etter at det ble klart at Bente Skari ikke stiller til start på 30 kilometeren, tror NRKs langrennsekspert, Åge Skinstad, at Kristina Smigun kommer til å ta sitt andre gull i dette VM.

Publisert 27.02.2003 19:06.
SE OGSÅ:
ALT OM:
For NRK.no i Val di Fiemme: Svein Strømnes

- Kristina Smigun er den store favoritten og når Bente ikke går, ser jeg ikke at noen kan utfordre henne på fredagens 30 kilometer, sier Skinstad til NRK.no.

Derimot tror han at det kommer til å bli mere spennende hvem som kommer til å ta de andre plassene på seierspallen. Her er det flere usikkerhetsmomenter som spiller inn.

Langrennsekspert Åge Skinstad
- Hvis italienske Gabriella Paruzzi her frisk igjen og hvis Hilde Gjermundshaug Pedersen fortsatt er sulten på mer edelt metall etter å har gått alle rennene i VM, tror jeg at det er de som har størst sjanse til å komme på pallen, sier Skinstad videre.

Han legger imidlertid til at tyske Evi Sachenbacher, finske Kaisa Varis og ukrainske Valentina Sjevtsjenko kan blande seg inn i medaljestriden.

Norge stiller bare med to andre utøvere på distansen ettersom Skari er uaktuell og flere av de andre synes at 30 kilometer er for langt. De to som får sjansen er de to VM-debutantene Jannike Østbye og Kristin Størmer Steira.

Skinstad tror at de kan få det tøft i den harde løypa.

- Størmer Steira kan med fullklaff komme inn blant de ti, mens Østbye skal slite hardt med å komme inn blant de 15 beste, sier Skinstad videre.

Han tror at de som klarer å sparer litt på kreftene i den tøffeste delen av løypa, det vil si i de første 23 kilometerne, for så å gi full gass de siste kilometerne, vil ha størst sjanser til å komme høyt opp på resultatlistene.

Siste saker:

 
10 SISTE SPORT
 
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no