Hopp til innhold

Mistenker én annen norsk syklist i dopingsaken

Steffen Kjærgaard er anmeldt til domsutvalget i Norges Idrettsforbund. I tillegg mistenker sykkelforbundet ytterligere én norsk syklist for å være tilknyttet dopingsaken.

Kjærgaard

Steffen Kjærgaard innrømmet dopingfortiden på en pressekonferanse 23. oktober.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Torsdag kveld bestemte Norges Cykleforbund (NCF) at de vil anmelde sportssjef Steffen Kjærgaard til Norges Idrettsforbunds domsutvalg for sin dopingfortid.

Avgjørelsen falt etter at representanter fra forbundet har vært i samtaler med både Kjærgaard og Svein Gaute Hølestøl, som har innrømmet å ha visst om Kjærgaards dopingfortid.

I samtalene kom det frem informasjon og navn som nå er sendt til Antidoping Norge.

– Vi har bedt Antidoping Norge om å se nærmere på saken. De har legitimitet til å undersøke saken nærmere, det har ikke vi, sa sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen, som ikke ville kommentere informasjonen i detalj.

– Det handler om hvem som hadde kontakt med hvem da dopingen foregikk, sa sykkelpresidenten.

– Vil det vise seg at flere nordmenn er involvert?

– Det kan være, svarte Hansen.

Bekrefter at én person er mistenkt

Etter pressekonferansen bekreftet Hansen overfor NRK at de vil gjennomføre grundigere undersøkelser rundt én spesifikk norsk syklist.

– Det dreier seg om en annen norsk syklist, sier Hansen.

– Hvor høyt nivå har denne syklisten vært på?

– Jeg vil ikke si høyt internasjonalt nivå, men han har vært en del av det norske sykkelmiljøet, sier Hansen, som ikke ønsker å utdype ytterligere.

– For alt vi vet er ikke dette noen dopingsak i det hele tatt, men vi synes at den informasjonen vi har fått er såpass interessant at vi ønsker å se nærmere på det, sier Hansen.

– Skadet omdømme vårt

Anmeldelsen av Kjærgaard er begrunnet med at han har vanæret sykkelsporten.

– Kjærgaard har åpenbart skadet sykkelsportens omdømme. Forbundsstyret vurderer derfor det er grunnlag til å ta saken til domsutvalget, sa sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen på pressekonferansen.

Hansen

Sykkelforbundet og president Harald Tiedemann Hansen anmelder Steffen Kjærgaard.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Den strengeste straffen i domsutvalget er utestengelse fra idretten på livstid.

– Hvorfor tok dere ikke saken til politet?

– Hva skal de etterforske? Dette er en sak for idretten, ikke politiet. Hvis vi hadde lidd økonomisk tap, hadde det vært det, svarte Hansen.

Sykkelpresidenten mener det ikke er grunnlag til å anmelde Kjærgaard for bedrageri.

– Sponsorene har støttet oss i denne saken. Vi har tapt omdømme, men vi har ikke tapt penger, sa sykkelpresidenten.

Han er likevel klar på at domsutvalget bør straffe Kjærgaard.

– Vi mener det bør idømmes en straff. Men hvilken og hvor streng får være opp til domsutvalget, sa Hansen.

– Ikke gjort noe galt som sportssjef

Sykkelforbundet har i etterkant av dopinginnrømmelsene reagert på at de må betale Kjærgaards lønn ut året. Nå har de konkludert med at de ikke har grunnlag til å sparke sportssjefen som er permittert ut 2012.

– Han har ikke gjort noe galt i arbeidsforholdet. Derfor er det stor usikkerhet om vi i det hele tatt hadde nådd frem med avskjedigelse, sa Hansen.

– Vi kunne risikert å få et motsøksmål på manglende grunnlag, la han til.

Hølestøl anmeldes ikke

Tidligere sportssjef Svein Gaute Hølestøl har innrømmet at han visste om Kjærgaards dopingfortid.

Hølestøl blir imidlertid ikke anmeldt til domsutvalget.

– Her er alle forholdene foreldet og kan ikke forfølges, men vi er selvsagt skuffet over at en betrodd ansatt ikke varslet oss, sa sykkelpresidenten.

Steffen Kjærgaard opplyser til NRK at han foreløpig ikke ønsker å kommentere saken.

Siste nytt

  • Real Madrid ble seriemester da Girona knuste Barcelona

    Real Madrid ble spansk seriemester i fotball for 36. gang noen timer etter sin 3-0-seier over Cádiz. Det var klart da Girona knuste Barcelona.

    Barcelona ledet ved pause, men Girona vendte 1-2 til 4-2 ved hjelp av to scoringer av Portu. Med sin seier gikk Girona forbi Barcelona og inntok 2.-plassen, men det er 13 poeng opp til Real Madrid med bare fire serierunder igjen.

    Dermed har Real Madrid sikret seriegullet før onsdagens returkamp mot Bayern München i mesterligaens semifinale.

    Brahim Díaz, Jude Bellingham og Joselu scoret Real Madrids mål mot Cádiz. Både Bellingham, Vinicius Junior og Federico Valverde ble spart fra start, men kom inn i løpet av 2. omgang.

    (NTB)

    Spain Soccer La Liga
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Rosenborg ydmyket av Brann

    Brann kjørte over Rosenborg fra start til slutt foran et fullsatt Brann Stadion. Det endte i raseri for Ole Sæter da han ble byttet ut og ga et kraftig slag i plastikken på innbytterbenken. Overkjøringen fra hjemmelaget stoppet ikke før det sto 3–0.

    – Bergenserne er sulteforet på å knuse Rosenborg. Det var flere supportere som ringte meg og sa at «nå må du knuse de», sier Sivert Heltne Nilsen til NRK etter kampen.

    Med seieren sørget Brann for tabelltopp. De er ett poeng foran Bodø/Glimt og Molde, med henholdsvis to og én kamp mer spilt. Rosenborg på sin side mistet litt av kontakten med toppen av Eliteserien. De er nå på 5. plass og er fem poeng bak Brann.

    – Vi slipper inn altfor billige mål. Det er vi nødt til å luke bort, sier Ole Selnæs til NRK etter kampslutt.

    Det skulle ikke ta mer enn 3 minutter før Brann-spiller Ole Didrik Blomberg fant veien til nettmaskene. På grasiøst vis feiret han med en baklengs salto i solskinnet.

    Deretter sørget Aune Heggebø for å doble ledelsen og Niklas Castro toppet kransekaken med sin 3-0-scoring.

    – Nå rakner Rosenborg, var den korte oppsummeringen fra TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

    Football, Eliteserien, Brann - Rosenborg
    Foto: BILDBYRÅN
  • Ivanovic herjet – sikret LSK-seier med to mål

    Den serbiske landslagsspilleren Miljana Ivanovic ble den store helten for LSK kvinner hjemme mot Kolbotn lørdag. Hun scoret begge målene for vertene i 2-1-seieren.

    – Avslutningen hennes er iskald. Hun avgjør det hele, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp om matchvinnermålet som kom i det 84. minutt.

    Etter matchvinnerscoringenpådro Ivanovic seg en ordentlig smell og ropte mot benken. Hun klarte likevel å fullføre kampen og kunne derfor juble for seieren med lagvenninnene.

    LSK Kvinner har vunnet sine tre siste hjemmekamper.

    Etter lørdagens kamp er LSK Kvinner på tredjeplass på tabellen med tolv poeng, mens Kolbotn er nummer åtte med tre poeng.

Sendeplan

Kl. Program Kanal