Her er du: NRK.no > NRK P3 > Quart
UPUNKT_HOVEDMENY_04_DEL1
MUSIKK HEAD
LYD & VIDEO
SISTE SAKER
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Tangoens revansj
Gotan Project er en vakker tristesse, kjærlighetens hyllest og et sanselig soundtrack. Den franske gruppen framfører noe av den beste musikken på lang tid.




Bilder: Gotan Project, Caledonien, 3.juli.



En drøy time etter at David Bowie var gått av scenen, entret franske Gotan Project Caledonien Hall. En stor mengde mennesker måtte gå slukøret videre, etter at vaktene hevdet at Caledonien var fullt. Utsolgt kunne det vært, men det var nok plass både i Caledonien-komplekset og inne i Hallen til at langt flere kunne fått oppleve den forføreriske oktetten.

Åpningen med lyssetting på bandmedlemmene mot en tynn, gjennomsiktig duk foran bandet på scenekanten var som i en drømmesekvens.

Eggende groovy

To DJer med en frontline bestående av piano, gitar, trekkspill, fiolin og vokal er en sjelden line up. Mye av Gotan Projects styrke ligger i spennende utforskning av musikk, men de beholder topp kvalitet og gjennomførte låtene. En fint avveid blanding mellom pop, housebeats, franske folkeviser og tango.

Hypnotisk dansbart

Musikalsk nyskapende med genresmelting er altfor ofte blitt brukt om nye house-acts. I tilfellet Gotan Project er det musikalske vanvittig flott, spennende og ikke minst, ekte vare. Avslappet vare. Med fabelaktig låtsans og arrangement i samme standard er Gotan Project en av de beste gruppene akkurat nå. Dessuten er de enda bedre live enn på deres hittil eneste plate ”La Revancha del Tango”.

Av Av Rune Johansen, NRK Upunkt


Publisert 04.07.2002 14:17 - Oppdatert 04.07.2002 18:16


hvit pixel 1 x 1
Telenor
petre_gronn_bakgrunn768
Prøv 3P, du også
Test dine musikkkunnskaper i 3P-quizen. Ny Quiz hver eneste ukedag!


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no