Her er du: NRK.no > Lukket > forfall
UPUNKT_HOVEDMENY_04_DEL1
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Kulturkommentar Dag 2
Verden utenfor fortoner seg som en orgie i fyll, shopping og skismogenese. Det er Kristopher som skal fråtse i forfall, ikke samfunnet. Han har blitt en anomali – ovenfor seg selv og samfunnet rundt.

Forfallet fortsetter på dag 2. En fordervet form for kollektiv bevisstgjøring – en communitas - har utspilt seg utenfor vinduet til Kristopher. Cupfinalehelgen er et årlig rituelt spetakkel og gatene flyter av søppel og oppkast. Forfallet på Karl Johan har nådd et kritisk nivå og han har derfor bedt om assistanse fra høyere og renere makter - materialisert ved renholdsverket i Oslo. Kristopher sliter her med eksistensielle problemer da virkeligheten ikke sammenfaller med hans romantiske bilde av det normale. Verden utenfor fortoner seg som en orgie i fyll, shopping og skismogenese. Det er Kristopher som skal fråtse i forfall, ikke samfunnet. Han har blitt en anomali – ovenfor seg selv og samfunnet rundt.

Dagens dillemma medførte at Kristopher har begynt å røyke. Hans generelle forfatning er blitt merkbart dårligere. En analyse av liminalitetsfasen viser at Kristopher inkorporerer det urene og transformerer det til en del av ham selv. Dette er svært spesielt da det antropologisk sett vanligvis er det rene som innlemmes under slike faser. Hvordan Kristopher takler det videre inntaket av det urene gjenstår å se, men med mye tobakk og en farlig stor dose Vigdis Hjort blinker varsellampene og det peker stygt nedover kulturbarometeret.

Utarbeidet av Kulturterapeutene



Publisert 05.11.2001 01:17 - Oppdatert 05.11.2001 11:31


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Prøv 3P, du også
Test dine musikkkunnskaper i 3P-quizen. Ny Quiz hver eneste ukedag!


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Kyrre
kyrre til forside 150x80
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no