Her er du: NRK.no > Lukket > forfall
UPUNKT_HOVEDMENY_04_DEL1
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Kulturkommentar dag 5
Det kulturelle forfallet til Kristopher har nådd en ny bunnotering. Gastronomisk sett er forfallet snart komplett. Uselviske oppofrende handlinger fra en giverglad person førte til at forskningen entret nytt og spennende terreng.

Dagens meny bestod bla. av pigmenterte hudceller. Symbolikken i dette grensesprengende innslaget er til å ta og føle på. Elementet av resiprositet står sterkt. Å gi av seg selv er den ultimate gaven og Kristopher som mottaker sitter herved i bunnløs gjeld.

Ritualet som utspiller seg inne i laboratoriet likner et karneval der sosiale strukturer, normer og regler mangler. Det har blitt en sekulær pilegrimsferd både for troende og nysgjerrige. Med den ultimate gaven har det profane gateteateret fått et tilnærmet sakralt uttrykk. Dette gir konnotasjoner til ritualer som nattverden hvor man inntar Jesu blod og legeme.

Massen har stemt og krever en umenneskelig temperaturøkning inne i laboratoriet. Smaker ikke dette sterkt av innhuman menneskeforakt? Folket ville ikke slippe inn dyrene, men ser gjerne at Kristopher utsettes for ekstrem varme. Uavhengige medisinske kilder hevder at dette kan ha katastrofale følger. Han kan få feber, hjerneskader og i verste fall dø av heteslag.

Utarbeidet av Kulturterapeutene.


Publisert 08.11.2001 00:12 - Oppdatert 08.11.2001 09:13


hvit pixel 1 x 1
SE OGSÅ:
petre_gronn_bakgrunn768
Prøv 3P, du også
Test dine musikkkunnskaper i 3P-quizen. Ny Quiz hver eneste ukedag!


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Kyrre
kyrre til forside 150x80
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no