skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Eksotisk frukt: Sharon

Etter en fuktig tur på byen, er dette det sunne alternativet til hodepinetabletter. Sharonfrukten er også deilig i desserten.

Publisert 29.01.2004 11:48.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Dag Folkestad

Se bilder av eksotiske frukter

Sharon er en frukt som er videreforedlet fra en annen frukt, Kaki, fra Kina og Japan. Av utseende kan den minne om verdens minste gresskar. Og litt som en tomat.

Mot solbrenthet

- Det er en søt frukt som inneholder veldig mye karoten. Så det er bra å spise om du er redd for å bli solbrent i påska, sier markedsansvarlig i Bama Storkjøkken Bergen, Tor Morten Sivertsen.

Frukten bør lagres romtemperert, mellom fem og 10 grader.

I utgangspunktet skal frukten spises fersk. For å sjekke om den er moden, kan man benytte teknikken fra mangoen; klemmeteknikk. Ta frukten mellom hendene og klem forsiktig. Den skal gi litt etter.

God til is

- Den kan også spises umoden, men da er den ikke så søt. Og den kan spises som et eple. Hele greia, sier Sivertsen.

Sharon er god til iskrem. Lag sorbet av den, eller bruk den som garnityr til is. På grunn av det høye innholdet av fruktsukker, er den god i fruktsalat.

LENKER
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no