Av
Dag Folkestad
Se bilder av eksotiske frukter
Sharon er en frukt som er videreforedlet fra en annen frukt, Kaki, fra Kina og Japan. Av utseende kan den minne om verdens minste gresskar. Og litt som en tomat.
Mot solbrenthet
- Det er en søt frukt som inneholder veldig mye karoten. Så det er bra å spise om du er redd for å bli solbrent i påska, sier markedsansvarlig i Bama Storkjøkken Bergen, Tor Morten Sivertsen.
Frukten bør lagres romtemperert, mellom fem og 10 grader.
I utgangspunktet skal frukten spises fersk. For å sjekke om den er moden, kan man benytte teknikken fra mangoen; klemmeteknikk. Ta frukten mellom hendene og klem forsiktig. Den skal gi litt etter.
God til is
- Den kan også spises umoden, men da er den ikke så søt. Og den kan spises som et eple. Hele greia, sier Sivertsen.
Sharon er god til iskrem. Lag sorbet av den, eller bruk den som garnityr til is. På grunn av det høye innholdet av fruktsukker, er den god i fruktsalat.