Hopp til innhold

Søndagsmiddagen som lager seg sjøl

Hvis du får gjester til middag, kan det være hyggelig å snakke litt med dem, ikke bare stå på kjøkkenet. Matredaksjonen har samla oppskriftene på middag som putrer seg ferdig helt uten hjelp fra deg.

Flambert oksehale med fiken og mandler
Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser / DR

På våre Instagram- og Facebook-kontoer har NRK Mat spurt hva leserne ønsker seg på matsidene. «Gjestemat i gryte, slik at vertinnen ikke behøver å stresse rett før maten skal serveres», skrev en av våre Facebook-følgere. Derfor er ukas ønskeoppskrift middag som skal koke lenge – gjerne i flere timer.

Maten på bildet øverst i saken kommer fra TV-programmet Spanske fristelser. Oksehaler er et eksempel på kjøtt som bare blir bedre jo lengre tid det får i kjelen. Oksehalene flamberes i brandy, før de kokes i rundt to timer. Ved siden av kan du servere brød og salat.

Ingrid Espelid Hovigs oksehalegryte

Ingrid Espelid Hovig 1974

Oksehaleragu med sprøstekte kikertgrøt

Oksehaleragu med panisse
Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

Bestefars bankekjøtt

Bestefars bankekjøtt
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Trykkokt bibringe, rotgrønnsaker og persillekrem

Trykkokt bibringe, rotgrønnsaker og persillesaus
Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Italiensk ragu med svin og okse

Ragù alla Napoletana
Foto: Fra TV-serien To grådige italienere (Two Greedy Italians)

Oksegryte med posho fra Rwanda

Chouchou Uwera lager høytidsmat fra Rwanda.

Frikassé med kylling eller høns

Hønsefrikassé
Foto: Astrid Hals / egg.no

Brisen kylling – kylling i vin

Brisen kylling
Foto: NRK

Fransk klassiker – choucroute garnie

Choucroute garnie
Foto: FRA TV-SERIEN MUNTER MAT (SPISE MED PRICE) / DR

Svinefilet med honning og ingefær

Svinefilet med honning og ingefære
Foto: Fra TV-serien To grådige italienere (Two Greedy Italians)

Curry curry lam nam!

Curry curry lam nam
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Lammegryte med kaffe og urter

Lammegryte med kaffe og urter
Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE