Hopp til innhold

Ønsker tips fra narkotikamiljøet

Politiet i Bodø ser svært alvorlig på flere overdoser og et overdosedødsfall i byen. De ønsker nå tips fra brukerne om urent stoff som er i omløp.

Salten politidistrikt
Foto: Ola Helness / NRK

– Vi er svært interessert i å se hvor dette stoffet stammer fra. Og vi har en særlig henstilling til personer som har kjennskap til narkotikamiljøet i Bodø, om å komme til oss med opplysninger til oss som kan ha betydning, sier jourhavende jurist i Salten politidistrikt, Bjarte Valla.

En mann i 30-årene døde søndag kveld, som følge av at han hadde tatt en overdose av det hittil ukjente stoffet. Valla understreker at de ikke er ute etter å ta noen av brukerne, men at de frykter flere overdoser, og i verste fall flere dødsfall som følge av stoffet som er i omløp i byen.

– Hovedformålet med etterforskninga vår er ikke å få straffet andre brukere for bruk av dette stoffet, hovedformålet er å få hindret nye tilfeller, samt finne ut hvor dette stoffet kommer i fra, sier Valla.

– Uvanlig

Tre menn i 20-30 års alderen ble innlagt på Nordlandssykehuset i Bodø torsdag i forrige uke etter å ha tatt overdose av et foreløpig ukjent narkotisk stoff. En av disse ble utskrevet fra sykehuset lørdag, mens en annen døde på sykehuset søndag kveld.

De tre er ifølge Valla ikke noen debutanter i brukermiljøet i Bodø. De er ikke sikre på at det er en sammenheng mellom de tre overdosetilfellene, men har grunn til å tro at det kan være det.

– Tre tilfeller av overdose i Bodø i løpet av et døgn er ikke vanlig på noen måte. Det politiet nå frykter er at det kan være urent eller farlig narkotisk stoff som distribueres i byen, sier Walla.

– Kan være farlig stoff

De har allerde fått noen ledetråder fra folk i miljøet, i tillegg til at de har gjort noen beslag. Men Valla sier at de ikke kan være sikker på at det er noe av dette stoffet som har ført til de tre overdosene. Og det de har beslaglagt vil bli sendt til kripos for analyse. Valla understreker at de fortsatt advarer mot urent stoff.

– Politiet gikk allerede på fredag ut med at det kunne finnes farlig stoff i omløp i byen, og den advarselen står fremdeles ved lag.