Enkel og grei suppe til kalde vinterdager. Server den med ostetoast laget i vaffeljern.
|
Foto: Alf Børjesson |
FIRE PORSJONER:
1/2 kg brokkoli
5 dl buljong
5 dl melk
1 ss maisennamel
8 tynne skiver brød
4 tykke osteskiver
Kok brokkolien så vidt mør i buljong. Ta av de peneste bukettene og mos resten i en food-processor. Rør melet ut i kald melk. Bland i melkeblandingen og ha brokkolimosen i suppen og la den trekke mens ostesmørbrødene
stekes.
Legg osteskivene mellom to og to brødskiver og stek dem sprø i varmt vaffeljern. Legg brokkolibukettene i suppen og server den med de varme smørbrødene til.
Brokkolisuppe med reker
Dette er en oppskrift med reker, som passer best på varme sommerdager. Sammen med nyristet brød eller baguette og en god ostebit, blir det et behaglig mettende måltid.
FIRE PORSJONER:
2 middels store poteter
300 g brokkoli
1 l grønnsakbuljong (terning + vann eller kraft)
2 dl lettrømme
1/2 krm kajennepepper
Salt?
TILBEHØR:
250-300 g rensede reker
Nyristet brød eller varmet baguette
Vellagret ost
Skrell og skjær potetene i mindre biter. Skjær brokkolien i mindre biter. Kok poteter og brokkoli i buljongen 10-15 minutter. Sil fra ca. halvparten av buljongen og ta vare på den. Kjør resten i en food processor til det blir en glatt puré. Avkjøl puréen og bland i rømmen og spe med resten av buljongen til en passe suppekonsistens. Smak til med kajennepepper og litt salt om nødvendig. Sett suppen noen timer til kjøling før den serveres. Legg rikelig med reker i hver suppetallerken, og server med brød og ost.
Kilde: Tine