Av
Egil Torheim og
Eli Bjelland
ØRRET-TARTAR MED ROGNKJEKSKAVIAR PÅ AUBERGINESENG.
Slik gjør du
Begynn med en beinfri ørret filet på ca 250 g. Kjør den noen sekunder i food-prosesor og du får en grov farse.
Krydre med salt, pepper og litt sitron.
Del så skiver fra en aubergine på tvers slik at de blir tilnærmet runde. Strø litt salt på disse for å trekke ut bitter smak.
Aubergineskivene stekes så i litt olje til de blir gyldne.
Så kan anretningen begynne. Legg et salatblad etter eget ønske på en tallerken.
Legg aubergineskiven(som erstatter en toast) oppå salatbladet.
Deretter former du en karbonadelignende kake av ørrettfarsen som du legger oppå auberginen.
På den legger du så en dressing av rømme,gressløk og dill på den ene siden.
På den andre siden legger du så rognkjekskaviar.
Pynt med for eksempel gressløk på toppen.