skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Eksotisk frukt: Pasjonsfrukt

En litt småekkel frukt av utseende, som har fått navnet sitt fra jesus´ korsfestelse.

Publisert 06.02.2004 16:13.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Dag Folkestad

Se bilder av eksotiske frukter

Ser ut som en mørk, liten blåplumme, men har et hardt skall. Når de kommer til Norge er de umodne, og har et blankt og fint skall. Når de er modne, er skallet bulkete, og litt læraktig.

Pasjonsfrukten må deles, bruk det som er inni.

Ekkel frukt

- Første gang man åpner en pasjonsfrukt så ser det litt ekkelt ut. Det er en geleaktig masse inni med sorte steiner. Alt inni kan spises, forteller Tor Morten Sivertsen i Bama Storkjøkken Bergen.

Den vokser på en slags slyngplante, og når pasjonsfrukten høstes, så har den en veldig fin blomst. I gamledager tolket prestene blomsten som symbol på Kristis korsfestelse. Det er det navnet pasjon kommer av.

God juice

Den er syrlig på smak, men kan bli litt for surt hvis det spises rett fra frukten.

- Hvis du presser appelsinjuice hjemme, og blander i pasjonsfrukt, så får du en meget god, hjemmelaget tropisk juice, tipser Sivertsen om.

Den er rik på A-, B- og C-vitaminer, og er veldig energirik. Fin på mørke vinterkvelder.

Pasjonsfrukt oppbevares i romtemperatur, ideelt sett mellom åtte og 12 grader. Ikke i kjøleskap.

Brukes i fruktsalat og is, eller i sauser og terter. Noen bruker den i eksotiske drinker med paraply i.

LENKER
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no