skilleTores Viking-blogg skilleAlt om Nokas-rettssakenskilleVæret i Rogalandskille_slutt
Toppbanner Sport Rogaland 3.1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Rogaland > Sport NRK Rogaland Sist oppdatert 16:40
POSTADRESSE:

NRK Rogaland

Boks 614 Madla

4090 Hafrsfjord

BESØKSADRESSE: Kringkasterveien 11

Ullandhaug

TELF: 51 72 72 72
FAKS: 51 72 72 55
Nettredaktør:

Bjørn Grimen

Tilrettelegging for nett:

Wenche Lamo Hadland


 

Østen på landslaget

Aslak Sira Myhre reiser folkekravet: Østenstad på landslaget!

Publisert 05.08.2005 14:10. Oppdatert 07.08.2005 15:10.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Aslak Sira Myhre

Østenstad er sjela i Viking. Han er rogalending, patriot og hater Vålerenga. Da han dro til England for 9 år siden, gjorde han en omvendt Bosman. Han tegna ny kontrakt rett før Southampton skulle kjøpe ham for å sikre at Viking fikk skikkelige penger. Det var aldri tvil om at han skulle hjem til Viking, og da han hadde trent seg opp og spilt et par kamper, og skulle ha kontrakt, ba han ifølge Bjarne Berntsen bare om å få gjennomsnittslønna. Når han i tilegg er Vikings beste i kamp etter kamp, og skårer like mye som i gamle dager, er det ikke rart at halve Stavanger ber ham om å ta et år til.

Uten ham - et leiesoldatlag

Viking har alt å vinne på at Østen fortsetter. Han holder nivået på banen, profilerer klubben og setter et eksempel det går an å håpe at folk følger i disse sms tidene. Uten ham, og med Brede på vei ut i profflivet, kan det fort bli et reint leiesoldatlag vi ser på Viking stadion de neste sesongene. Østen sikrer lokal forankring i førsteoppstillingen.

En kropp som virker

Problemet er at Østen ikke har like mye å vinne. Han kan ende opp med å vinne serien i sin siste hele sesong i eliteserie, akkurat som han gjorde det i den første. Han har tjent pengene sine i utlandet, vært i et VM-sluttspill og kommet hjem og bevist at han fortsatt er hakket bedre enn resten av eliteserien. Det er egentlig helt perfekt å slutte nå. Helgen i Stavanger og respekt sjøl fra østlendingene. Og en kropp som fortsatt virker, om enn det gjør vondt.

Viking og Stavanger trenger ham

Jeg tror det er et par ting som kan få Østen til å fortsette en stund til. Det ene er UEFA-cupspill. Det må være vanskelig å gi seg i desember hvis laget skal ut å møte de store kanonene i Europa på vårparten. Det andre er ansvarsfølelse. Kanskje trenger ikke Egil en sesong til, men Viking og Stavanger trenger ham definitivt. Og det har vært viktig for ham før. Jeg innser at denne ansvarsfølelsen har blitt strukket langt allerede i Østenstad sin karriere, men hvis det er litt kjekt å spille fotball enda, så kanskje…

Og om ikke dette skulle være nok, så uttalte Åge Hareide i går at Torvastads store sønn er aktuell for landslaget hvis han bare ikke legger opp. Det er definitivt et bedre lokkemiddel en Rogalands Avis opprop. Come back foran VM sluttspillet i 2006. At han er god nok, er jeg ikke i et sekunds tvil om. Så da er det bare for å reise folkekravet. Østenstad på landslaget!

Skriv din mening her



Les hva folk mener:



Ukens quiz er trukket:
Egil Meihack fra Madlaveien i Stavanger visste at Egil Østenstad og Thomas Myhre har spilt sammen i Viking. De spilte sammen fra Myhre kom i 1993 til Østenstad reiste etter 1996-sesongen. Han har fått tilsendt Viking-videoen "Skyd di lerja" som premie.

Siste saker:
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Rogaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Rogaland!
Mer

Rogaland

Nyheter fra Rogaland finner du på nye sider:

 
10 SISTE NRK ROGALAND
Viking
Klepp
Stavanger Oilers
Stadionsaken
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no