skilleTores Viking-blogg skilleAlt om Nokas-rettssakenskilleVæret i Rogalandskille_slutt
Toppbanner Sport Rogaland 3.1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Rogaland > Sport NRK Rogaland Sist oppdatert 16:40
POSTADRESSE:

NRK Rogaland

Boks 614 Madla

4090 Hafrsfjord

BESØKSADRESSE: Kringkasterveien 11

Ullandhaug

TELF: 51 72 72 72
FAKS: 51 72 72 55
Nettredaktør:

Bjørn Grimen

Tilrettelegging for nett:

Wenche Lamo Hadland


 

Nå må vi smashe!

Slår vi Start, er vi i gullkamp. Når Vålerenga bare klarte et poeng mot Tromsø, er ballen lagt opp til smash for Roy og laget. Dette er sesongens viktigste kamp.

Publisert 08.08.2005 07:22. Oppdatert 08.08.2005 10:46.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Aslak Sira Myhre

Jeg har gjort litt research. Siden 1991 har det bare skjedd to ganger at Viking har hatt 30 eller flere poeng etter seksten serierunder. Første gang var i 1998, hvor det endte på 4., andre gang i Bennys come back i 2001, hvor vi tok bronse og spillte cup-finale.

Jevnt over har vi vært kjørt av lasset, eller vi har blitt frakjørt omtrent akkurat på denne tida. Siden 91 har Viking hatt en lei tendens til å svikte nettopp når de andre lagene begynner å gi fra seg poeng, og nettopp når det er mulig å klatre opp på tabellen.

Utgangspunktet foran høstsesongen har ikke vært så godt som nå gjennom hele Rosenborg-epoken. Stallen er breiere enn den Benny hadde, treneren gjør alt for å vinne, og styret lar ham få lov. Rosenborg er nesten kjørt av lasset, og alle topplagene kommer til å gi fra seg poeng i løpet av høsten.

Den lokale profilen er ofra på veien. Det samme er viljen til å få fram talenter fra egen stall. Batty står på andre sida i skjebnekampen, og stavangersk er blitt et minoritetspårk i garderoben. Det kan ha vært verd det, hvis vi endelig får resultater.

Det er nå Roy Hodgson kan bevise at han virkelig har gjort noe med holdningene i Viking-huset. Styrer han laget til seier over Start, kan hva som helst skje i høst. Taper vi, halser plutselig Lillestrøm og Lyn i hælene våre, mens Vålerenga og Start får gå. Jeg har nervene utpå regntøyet her jeg går i Østlands-regnet, og Viking-drakten har ikke vært av siden lørdag.

Jeg tror på seier, men er redd for at det er mer religiøs en vitenskaplig tro vi snakker om her.

Hva tror du? Har Hodgson klart å skape en vinnekultur i Viking? Slår vi Start i kveld?

Skriv din mening her



Les hva folk mener:



Ukas Viking-quiz:


Utlendinger som hever nivået er ikke et nytt fenomen i Viking. I 1988 kom det tre svensker til Stadion som leda an når Viking vendte tilbake til toppserien. Den ene var trener, og het Benny Lennartson. De to andre var spillere. Hva het de, og hvor lenge spillte de i klubben?

Send svaret her

Siste saker:
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Rogaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Rogaland!
Mer

Rogaland

Nyheter fra Rogaland finner du på nye sider:

 
10 SISTE NRK ROGALAND
Viking
Klepp
Stavanger Oilers
Stadionsaken
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no