skilleTores Viking-blogg skilleAlt om Nokas-rettssakenskilleVæret i Rogalandskille_slutt
Toppbanner Sport Rogaland 3.1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Rogaland > Sport NRK Rogaland Sist oppdatert 16:40
POSTADRESSE:

NRK Rogaland

Boks 614 Madla

4090 Hafrsfjord

BESØKSADRESSE: Kringkasterveien 11

Ullandhaug

TELF: 51 72 72 72
FAKS: 51 72 72 55
Nettredaktør:

Bjørn Grimen

Tilrettelegging for nett:

Wenche Lamo Hadland


 

Horde?

Hva synes du? Har Viking en supporterklubb å være stolt av?

Publisert 14.08.2005 18:29. Oppdatert 19.08.2005 12:03.
SE OGSÅ:
ALT OM:

Vikinghordene er et sted de færreste vikingsuportere vil være.

-Reise dåkkår i maxitaxi ellår?

Det er vel den eneste gangen jeg har vært stolt av å være medlem av Vikinghordene. På Lyn - Viking for et par år siden, idet speaker opplyste om muligheten for å delta på Lyn-bastionens supportertur til neste bortekamp. Det var naboen min som umiddelbart skreik de bevinga ordene ut over et nesten tomt Ullevaal, han var full, på hogget, og hadde en stemmeprakt som bar kommentaren ut over banen og bort til de stakkars forfrøsne Lynsupporterne der de vifta med Smart-Club flaggene sine. Det blei enda tausere enn vanlig der borte, voksne menn med doddisskjerf i halsen kikka beskjemma ned, mens flere av spillerne på banen knakk sammen i latter.

Dessverre er det sjelden det er sånn. Jeg er medlem av Hordene, men det er mest for å veie opp for det at jeg har emigrert til Østlandet. Ved å betale 150 kroner årlig føler jeg at jeg knytter en fotballtråd mellom meg og Viking Stadion. Det hjelper på å holde stavangeridentiteten på plass. Omtrent som pakistanske innvandrere som blir mer muslimske og tradisjonelle enn de noen gang var i hjemlandet, blei jeg medlem av supporterklubben til Viking først da jeg innså at jeg ikke kom til å flytte hjem.

Sammenligningen er ikke helt tilfeldig. Det viser seg nemlig at ingen jeg kjenner i Stavanger har gjort det samme. Ingen av de som går fast på Vikingkamper, og har gjort det siden Bjarne Berntsen fortsatt spilte, er medlem av supporterklubben. Og jeg skjønner dem godt. Sjøl står jeg sammen med mine ”medhorder” på alle bortekamper i det utvida østlandsområdet, og det er langt mellom gullkornene. I Kristiansand i år var dommeren homo, og rett ved siden av meg var det noen som i ramme alvor ropte ”Ut med dommeren inn med ei ku”. Det verste var at det var en del som lo, som om de aldri hadde hørt det før.

Faktum er at det store flertallet av Vikingsupportere ikke vil være en del av Horden, tvert imot. Folk vil helst slippe å bli assosiert med de blå drakter med Beverly på ryggen. I motsetning til Brann, Vålerenga eller Fredrikstad, hvor det er vanlig å lyge på seg medlemskap, og hvor store deler av hjemmepublikum er uniformert og syngende, utgjør vår egen horde i beste fall en tiendedel av publikum.

Akkurat som i den tida supporterklubben presterte å kalle seg ”Bermen”, er det først og fremst fyll og dumhet folk forbinder med de organiserte vikingsupporterne.

En supporterklubb må være et sted hvor supporterne føler seg hjemme. Det gjør ikke folk i Stavanger i dag. Jeg savner humoren og verdiene som gjør Klanen sterk, bredden som gjør at Fredrikstad kan telle tusener av folk til bortekampene, og jeg savner edru folk. Viking stadion har gitt nytt liv til hjemmekampene, lyden bærer, publikum heier mer og Stavanger-folk er i ferd med å bli mindre sjenerte. Jeg tror mange fler har lyst til å synge seg hese på Viking-kamp, men det blir det ikke med de hordene vi har nå.

All ære til folk som støtter Viking i tykt og tynt, jeg står sammen med dem på Ullevaal i dag. Men hvis ingenting forandrer seg, fortsetter vi å være mer en klikk enn en horde. Hva synes du? Har Viking en supporterklubb å være stolt av?

Skriv din mening her



Les hva folk mener:


Siste saker:
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Rogaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Rogaland!
Mer

Rogaland

Nyheter fra Rogaland finner du på nye sider:

 
10 SISTE NRK ROGALAND
Viking
Klepp
Stavanger Oilers
Stadionsaken
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no