skilleTores Viking-blogg skilleAlt om Nokas-rettssakenskilleVæret i Rogalandskille_slutt
Toppbanner Sport Rogaland 3.1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Rogaland > Sport NRK Rogaland Sist oppdatert 16:40
POSTADRESSE:

NRK Rogaland

Boks 614 Madla

4090 Hafrsfjord

BESØKSADRESSE: Kringkasterveien 11

Ullandhaug

TELF: 51 72 72 72
FAKS: 51 72 72 55
Nettredaktør:

Bjørn Grimen

Tilrettelegging for nett:

Wenche Lamo Hadland


 

Fingen i rauå


Og så satt vi der da. Med fingen i rauå. Hodgson drar til Finland midt i neste sesong. Mens vi har fått nytt lag som trenger tolk på trening.

Publisert 17.08.2005 07:34. Oppdatert 17.08.2005 09:32.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Aslak Sira Myhre

Hodgson må nesten få lov til å gå. Man kunne ikke vente annet. Han bli sjelden mange år samme sted, og han har vel knappest vært over seg av glede over det stavangerske klima. Han slutter bare fire måneder før kontrakten uansett hadde gått ut, så det er ikke store sviket han bedriver. Viking får visstnok mye penger for å slippe ham på det tidspunktet.

Diktatoren forsvinner

Spørsmålet nå er hvor langt styret og Rugland tenkte når de ansatte engelskmannen. De ansatte en trener som snudde opp ned på vikingstilen slik den har vært i over 30 år. En trener som satte resultater over alt, som er i ferd med å sette sammen et lag som kjemper i toppen av eliteserien, men med stadig mindre lokale innslag. En trener som først og fremst har etablert et spillesystem og styrt innkjøp og utvikling diktatorisk etter det. Alt dette er ikke galt i seg sjøl, det er bare det at diktatoren bak alle endringene forsvinner før de får satt seg. Og hva gjør enn da.

Spillerstallen og helomvending

Oppgjøret med Viking-stilen som Hodgson har gjennomført var overmodent. Å få en trener som har fått styre skuta uforstyrra har vært en fordel både i Bennys og Hodgsons regjeringstid. Det er verre med alle spillerkjøpene. Det er på langt nær sikkert at Basso, Grande eller for den saks skyld Lundqvist og Svenning er de spillerne en ny trener aller helst ønsker seg. Akkurat som Hodgson har vraka en gjeng og henta en ny, vil en ny sterk trener kunne gjøre det samme. Spillerstallen slik den er nå, tåler knapt en helomvending i spillesystem. Jeg er usikker på om styret har tenkt mye på dette når de har signert alle Hodgsons kjøp.

Identitetskrise

Hvis ikke Viking skal havne i en større identitetskrise, må det hentes en trener som kan fortsette der Roy slipper. En med samme spillefilosofi. Helst en som kan fungere som assistent eller sidestilt hovedtrener til Roy går. I norsk toppserie er det Ståle Solbakken eller gamle far sjøl, Egil ”Drillo” Olsen som peker seg ut, men verken Ham-Kam eller Fredrikstad kommer til å juble ved tanken på at treneren deres skal skifte klubb midt i sesongen 2006. Faktum er at Viking enten må hente en trener fra utlandet, eller kjøpe fri en ny mann for hele 2006 sesongen.

Eller så har vi sjølsagt alternativ tre, sitte igjen med fingen i rauå. Hva tror du, hvem kan ta over for Hodgson?

Skriv din mening her


Les hva folk mener:


Siste saker:
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Rogaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Rogaland!
Mer

Rogaland

Nyheter fra Rogaland finner du på nye sider:

 
10 SISTE NRK ROGALAND
Viking
Klepp
Stavanger Oilers
Stadionsaken
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no