skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Nils H. Nilsen er konkurs

Nok en stor fiskeindustribedrift i Nord-Norge er konkurs. Denne gangener det tradisjonsrike Nils H. Nilsen i Båtsfjord med 110 ansatte som går til skifteretten, skriver avisa Finnmarken. Årsaken er at produksjonen av fisk ikke lenger er lønnsom, og egenkapitalen er brukt opp.

Publisert 27.06.2003 20:07.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Einar Korneliussen

Som så mange andre fiskeindustribedrifter har også hjørnesteinsbedriften Nils H. Nilsen i Båtsfjord slitt økonomisk de siste årene. Fjorårets regnskap var negativt og bedriften har heller ikke tjent penger så langt i år.

Egenkapitalen er brukt opp, og da Vardø Tingrett i vinter dømte bedriften til å betale If skadeforsikring nærmere 40 millioner kroner etter en brann på anlegget, gikk det med med full fart mot stupet.

Når også Den norske Bank trakk inn kassekreditten, var skifteretten eneste utvei.

Til skifteretten

Hagbart Nilsen
Fredag orienterte styreleder Hagbart Nilsen de ansatte om at han i neste uke går til skifteretten med firmaet. De siste årene har det vært investert rundt 85 millioner i denne bedriften, som i dag framstår som et av de mest moderne i landet.

For fiskeværet Båtsfjord er konkursen en katastrofte dersom ikke nye eiere fort kommer igang igjen, sier Hagbart Nilsen til avisa Finnmarken.

I dag er det kjøpers marked og konkursrammede Nils H. Nilsen i Båtsfjord kan bli solgt svært billig. Men å produsere fisk er i dag dårlig butikk, og kjøperne står neppe i kø for å overta fiskeindustribedriften Nils H. Nilsen i Båtsfjord.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no