skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Stanser anlegget i dag

I dag stoppes fiskemottaket hos den konkursrammede hjørnesteinsbedriften Nils H. Nilsen i Båtsfjord. All fisk som er på lager skal produseres opp, og så går Hagbart Nilsen den tunge veien til skifteretten med firmaet han har ledet i vel 30 år. - Dommen om å betale 40 millioner kroner til If Skadeforsikring etter en brann på anlegget var avgjørende, sier Nilsen

Publisert 30.06.2003 08:03.
Av Elisabeth Andersen

Kravet om å betale forsikringsselskapet flere titals millioner kom på verst tenkelig tidspunkt. Firmaet som flytta til Båtsfjord fra Vardø etter 2. verdenskrig har i likhet med flere andre i næringa ikke tjent penger på et par år nå. Hagbart Nilsen har lenge sett svart på framtida til fiskerinæringa i fylket. Med et medlemsskap i EU ville situasjonen vært en annen, mener han.

Og med 73 millioner kroner i minus får ikke Hagbart Nilsen lengre lov å drive bedriften. 110 ansatte mister jobben, IF skadeforsikring må sannsynligvis se langt etter sine 40 millioner, og Hagbart ser ikke for seg at han starter opp igjen sammen med andre investorer.

Nå er det viktig at nye eiere kommer på plass for å berge 1 femtedel av arbeidsplassene i fiskeindustrien i Båtsfjord. Derfor er bobestyrerens rolle viktig.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no