skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Lunkne til tretti ekstra millioner

30 millioner kroner ekstra til kommunene i Finnmark blir ikke møtt med stor begistring. En telefonrunde til flere kommuner viser rådmenn og ordførere som mener at de kanskje må kutte litt mindre neste år, men samtidig er kommuneøkonomien så stram at ingen har råd til noe ekstra.

Publisert 19.11.2003 09:18.
Av Mariann Fauske Olsen

Som en følge av budsjettforliket mellom arbeiderpartiet og regjeringspartiene får kommunene i Finnmark tilsammen ca 30 millioner kroner i økte overføringer fra staten neste år.

Pengene er fordelt etter samme nøkkel, som inntektsystemet ellers, slik at de kommunene som har flest innbyggere får mest.

Det betyr at Alta kommune får 6.8 millioner, Sør-Varanger får ca 3,8 millioner, Hammerfest får vel 3,3 mens kommuner med lavt folketall som Nesseby, Gamvik og Loppa får mellom 500 000 og 700 000 kroner ekstra som en følge av budsjettforliket.

Assisterende fylkesrådmann Tor Stafsnes sier de som sliter mest, altså de små kystkommunene som har hatt nedgang i folketallet og reell nedgang i inntektene, med dette kan slippe å kutte enda mer enn de allerede har gjort og rådmann i Gamvik, Svein Tønnesen bekrefter delvis dette. Det samme sier rådmannen i Loppa.

I den andre enden av skalaen er det heller ikke så mye jubel å spore. Ordfører Tone Hatle i Sør-Varanger skal forholde seg til et budsjettforslag som legger opp til 23 millioner kroner i kutt. Da monner ikke 3,8 millioner så mye.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no