skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Uten basseng i to år

Kirkenes kan bli uten svømmebasseng mens politikerne regner på om de har råd til å bygge et nytt.

Publisert 09.03.2004 10:32.
Av Geir Samuelsen

Kommuneoverlege Mona S. Søndenå har i et skriv til Sør-Varanger kommune sagt klart i fra at det gamle bassenget ikke lenger holder forsvarlig hygienisk standard. Under bassenget ligger et 44 år gammelt rørsystem som grunnen til kommuneoverlegens skepsis. Klarer ikke kommunen å utbedre hygienen, må bassenget stenge 1. april.

Sterke reaksjoner

Folk i Kirkenes reagerer sterkt på at kommunen må legge ned bassenget samtidig som den nye storhallen på Hesseng bygges.

Det forrige kommunestyret i Sør-Varanger vedtok å bygge bassenget, men etter valget har de nye representantene satt foten ned for byggingen. Skal kommunen rehabiliter det gammle bassenget vil det komme på totalt 27 millioner, kroner mens et nytt basseng er beregnet til 72 mill.

Nei til videre disp

Kommuneoverlegen støtter seg til en forskrift for badeanlegg når hun ikke anbefaler k-styret å gi det gammle bassenget dispensasjon for ytterligere drift.

Forskriftene stiller visse krav til størrelsen på vannmassene og filtreringsvolumet. Til syvende og sist er det K- styret som gir dispen, men Mona Søndenå sier at rundskriv og forskrift ikke åpner for mulighet for videre dispensasjon.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no